terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
AllergieŽn en weerstand

Een kwestie van de milt


Alles wat met allergie te maken heeft is een kwestie van de milt-energie.
De milt is een zeer belangrijk orgaan. De milt zorgt voor de kwaliteit van het bloed en maakt afweercellen aan, is verantwoordelijk voor de aanmaak van speeksel voor de spijsvertering, is verbonden met het lymfeklierstelsel, met de maag, alvleesklier en het bindweefsel. Ook gemoedstoestanden werken in op organen. Zo is piekeren en je zorgen maken slecht voor de milt. Als je iets mankeert kun je daarover piekeren en je zorgen maken waardoor de miltenergie verder wordt verzwakt.

In onze zogenaamde moderne wereld staat sinds de jaren '80 de milt onder grote druk waardoor de functie van de milt sindsdien is verzwakt. Door de sterke verandering van het voedsel, allerlei diŽten die zogenaamd gezond zouden zijn, is de milt sterk verzwakt. Dat komt mede door magere (light) voedingsproducten, slankheidsdiŽten en rauwkost. Het is allemaal yinvoeding (koude energie) wat de klok slaat. Ook in de winter. De winter is yin. Dan moet er volwaardige voeding met een warme energie (yang) worden gegeten. Wat gedaan wordt is yin bij yin, ofwel koud bij koud voegen, waardoor de weerstand verminderd.

Dit is bij de meeste mensen al jaren niet meer het geval.

Voedingsdeskundigen, diŽtistes, ook verscheidene natuurartsen en de voedingsindustrie, maken zich er schuldig aan. Baby's worden hierdoor ook het slachtoffer door het ontstaan van koemelk-allergie, astma en minder weerstand. Moeders geven hun baby zelfs halfvolle melk. Melk voor de baby moet worden gekookt en niet verwarmd, zeker niet in een magnetron. Een magnetron verandert de moleculen. In het voedingspatroon stapelen zo de misverstanden zich op.

Mensen worden daardoor op het verkeerde been gezet. Door de slankheidscultus is rauwkost populair geworden. Het spijsverteringssysteem van de mens is niet berekend op het verteren van rauwkost. Het spijsverteringssysteem moet er zoveel energie in steken om het te verwerken, dat het je energie kost. Het is eigenlijk maagvulling. Daarom slank je er van af, maar je hebt er niets aan. Bovendien verkild rauwkost de milt.

Lees ook over de verzwakking van het immuunsysteem via lightproducten annex zoetstoffen:
zie hier ook Aspartaam, cyclamaten, zoetjes, sucralose, lightdrinks, gevaarlijk? Dit moet u weten
en

BOEKENPAGINA tai chi tao, qi gong en andere energie

Chemische lichaamsproducten

Mensen die kwalen hebben en ziek zijn krijgen vaak het advies rauwkost te eten. Een totaal verkeerd advies. Net als het lang leven fit-dieet, dat door velen is overgenomen en waarin geadviseerd wordt om 's morgens alleen fruit te eten. 's Morgens mag je geen koolhydraten (zetmeel) eten, volgens het lang leven fitdieet.

Wat is echter het geval? Ons lichaam en hersenen hebben 's morgens, om op te starten, koolhydraten nodig. De neurotransmitters werken dan beter.

Fruit is yin, de ochtend is yin. Dat betekent dat je yangvoedsel nodig hebt. Als je 's winters (yin) ook 's morgens alleen fruit eet, dan verstoor je je energiehuishouding en spijsvertering nog meer. In fruit zit veel zuur. De smaak zuur trekt naar de lever. Op den duur wordt hierdoor de lever-energie verstoord. Tandartsen hebben in 1997 geadviseerd om na het eten van fruit je tanden niet te poetsen vanwege het zuur van fruit.

Het zuur zit ook op je tanden. Ga je dan direct je tanden borstelen dan tast je het glazuur aan.

Als je al deze ontwikkelingen overziet, en je denkt in termen van energie, is het niet verwonderlijk dat zoveel mensen allergieŽn en kwalen krijgen die door de wetenschap niet thuis te brengen zijn. Reuma bijvoorbeeld is een yinziekte, maar reumapatiŽnten krijgen ook yinvoeding, waaronder rauwkost, voorgeschoteld. Ook in de winter.

Kinderen groeien op met het verkeerde voedingspatroon. Een hele generatie kinderen weet al niet beter. Onder kinderen is het aantal kwalen, allergieŽn, verzwakt beendergestel, astma, schrikbarend toegenomen. Een generatie die nu opgroeit zal nog meer de dupe worden. Maar ook volwassenen.

Dan is komt daarbij nog bij de vervreemding van natuurlijke dingen het jachtige-maatschappij-patroon die de energieŽn en de hormoonhuishouding verstoren.

Allergie of intolerantie

Er wordt bij allergie vaak een dieet gegeven, waarbij voedingsproducten worden verboden. Alles is echter een momentopname. Maar al te vaak ben je veroordeeld tot een levenslang dieet met verboden. Dit inplaats dat je weerstand wordt verhoogd door middel van versterking van je milt en het werken met chi (de alles omvattende energie) voor je hele lichaam.

Je kunt ook intolerant zijn voor enkele voedingsproducten. In beide gevallen gaat het om versterking van je weerstand. Je weerstand wordt dan steeds beter en je begint dan de voedingsproducten die zijn verboden weer een heel klein beetje te proeven, zodat je lichaam er weer aan went.

'Niet het product is schuldig aan allergie of intolerantie, maar je verzwakte afweersysteem en verstoring van je hormoonstelsel'.

Door middel van Tai Chi Tao en de daarin zittende vijf elementen-energieŽn ga je de verstoorde weerstand weer vergroten

Stress, burnout, fibromyalgie, ME, spierklachten, depressies zijn schrikbarend toegenomen. Het roer moet helemaal om, want de koers die we moeten varen volgens politici, voedingsdeskundigen, allerlei geleerden, bedrijfsleven, is helemaal verkeerd.

Terug naar de bron

Om allergieŽn te bestrijden moet de miltenergie worden versterkt. Omdat artsen, specialisten, reumatologen en dergelijke niet energetisch denken gaan ze steken in wat ze academisch geleerd hebben. Fibromyalgie, het vermoeidssyndroom ME (beiden zijn energetisch hetzelfde) en reuma zijn energetische kwalen. Reuma komt van het Griekse woord voor stroming. Hiermee wordt aangeduid dat de doorstroming niet goed functioneert. In de Chinese energieleer ontstaat reuma door het niet goed doorstromen van de energie van nieren en lever.

In Tai Chi Tao worden er daarom zachtaardige en vriendelijke energie-oefeningen gedaan om de nier- en leverenergie te versterken.

De lever houdt verband met de spieren en pezen. De lever heeft rond de 600 functies voor het lichaam. De nieren met het beendergestel en gewrichten en het hormoonstelsel.

Zoals al opgemerkt is piekeren en je zorgen maken slecht voor de milt. Omdat de milt met veel verbonden is heeft dat ook invloed op je spijsvertering, ontgiftiging, afweersysteem, bindweefsel, alvleesklier, maag en kwaliteit van het bloed. Alle genoemde zaken hebben invloed op je energie. Maar ook het negeren van waarschuwingssignalen van je lichaam ondermijnen het lichaam.

De prestatiedrang of zelfs prestatiedwang, teveel hooi op je vork nemen, doorzetten, het zijn allemaal zaken die zich op een gegeven moment tegen je keren.

Zo zijn er allerlei factoren die je gezondheid en weerstand kunnen verzwakken. Ziekten ontstaan grotendeels door disharmanie van energie?n en tekorten aan bepaalde bouwstenen voor je lichaam.

Ook virussen, bacteriŽn kunnen een rol spelen, maar als je weerstand groot genoeg is hersteld het lichaam zich. De zaak kan echter ook verergeren door verkeerde diagnoses en medische blunders.

Ook psychische ballast is slecht voor je gezondheid. Die druk ontstaat doordat je allerlei normen en waarden hebt aangenomen die jouw eigen denken en puurheid in de weg staan. Ook jezelf teveel ontkennen, of je zelf teveel opofferen, zonder aan jezelf te denken kunnen je de das omdoen.

Rationeel denken, te specialistisch of een Pietje Precies zijn verstoren energieŽn. Het gaat dan om het ontbreken van flexibiliteit. Dat veroorzaakt een koude energie. Het is tegennatuurlijk.

In het kort komt er op neer dat je weer moet leren de natuurlijke weg te bewandelen. Koppel terug en ga terug naar de bron. Alles vanuit de bron is energetisch. Alles is energie. Als je de energieŽn weer in harmonie brengt dan kan het zelfgenezend proces van je lichaam zijn werk doen.

Heb je vrijwel geen energie meer dan wordt de energie weer aangevuld. Ook je reservetank die leeg is neemt weer toe.

Neem hiervoor de tijd om er aan te werken.
Het is de moeite waard.

De kracht van visualisatie-meditatie en de aanmaak van afweercellen op mijn site zijn de resultaten vermeld.

Ook in andere artikelen zijn er verwijzingen dat je anders kan omgaan met geest en energie en positief denken:

Warning -- GM Food Linked to Cancer Video
A long-suppressed study finally confirms what those in the know have been saying for years. Find out how you can defeat GM foods.

 


2002
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven