terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Baby's en zogenaamde koemelk-allergie

Andere factoren

Huilbaby's en koemelk-allergie blijken een toenemend modeverschijnsel. De oorzaak ligt niet per se bij koemelk. Er zijn heel andere factoren, die zomaar over het hoofd worden gezien. Melk bevat juist bouwstoffen om kracht te verzamelen en het geeft bovendien aarding. Bij koemelk-allergie is niet de melk de schuldige maar de bereidingswijze. De volle melk moet voor de baby namelijk eerst worden gekookt.

Door het verwarmen in de magnetron worden de bestanddelen van de melk zwaar beschadigd. De kracht gaat er uit. Aan het alternatief sojamelk kleven zeer veel nadelen: het breekt mineralen af, blokkeert de werking van trypsine en andere enzymen. Bovendien is al zeker 90 procent van de soja genetisch gemanipuleerd.

Melk is in feite een emulsie van vetten in een oplossing van proteÔne, lactose en organisische zouten, enige organische zuren, vitaminen, enzymen, het anti-lichaam lactine (heeft anti-bacteriŽle werking tegen streptokokken). Dit wordt bij pasteurisering vernietigd. Melk bevat een lipidus-factor die de groei bevordert van de acidofilus en lacto-bacterie?n voor de aanmaak van B6 en ijzer. Een baby krijgt dat via de moedermelk. De moedermelk is zeer vettig.

Moedermelk is voor de baby goed te verteren. Maar ook verse volle melk is goed te verteren, mits de melk eerst wordt gekookt. Als de moeder geen melk heeft dan is geitenmelk een goede vervanging omdat die vet is. In India gebruikt men gekookte geitenmelk, als vervanging voor moedermelk of koemelk.


Huilbaby's?

Het is mode geworden om bij baby's die allergisch zijn en vaak huilen te spreken over koemelk-allergie. Een van de vele voorbeelden. Een baby die vaak huilde mocht van de alternatieve therapeut geen koemelk meer gebruiken. Het was op een verjaardagsvisite die buiten in de zon werd gehouden. De baby lag in de kinderwagen. De zon scheen. Het kind huilde en het excuus was dat ze een slachtoffertje was van koemelk. Ook 's nachts huilde de baby vaak. Alie Kraak merkte op dat de koemelk wel een vlugge conclusie was. Dit kind is te koud, zei ze. Natuurlijk werd opgemerkt hoe dat met het warme weer mogelijk was.

Het antwoordt is: de baby kan zijn lichaamstemperatuur nog niet zo goed regelen, het kindje is nog maar net in zijn nieuwe wereld en moet nog aclamatiseren, ook wat temperatuur betreft. Ook zijn stofwisseling en energiebanen moeten zich nog ontwikkelen. En het is nog niet zo beweeglijk.
Alie deed de baby een dekentje over en binnen de kortste keren was het stil. Het advies, let op de temperatuur in de babykamer en zorg voor verwarmende kleertjes.

Er liggen veel meer en andere oorzaken ten grondslag aan huilende en allergische baby's. Wel eens gedacht aan de veranderende en verslechterende voedingsgewoonten die sinds 1980 een grote omvang heeft aangenomen en sinds 1990 aan verslechtering nog erger is geworden?

De vrouwen die maar steeds aan het lijnen zijn? De stress-maatschappij? En wat ook belangrijk is de kleding. Het heeft tot gevolg een verstoring van yin en yang, de vijf elementen-energieŽn, het ontstaan van een zwakkere energie en koudere energie. Bij de bevalling kan het nekje van het kind ook even in de knel hebben gezeten waardoor er een blokkering is ontstaan. Dit kan men zachtjes wegmasseren. Als je het niet doet dan blijft de blokkade en blijft de baby huilen. Zachtjes masseren en niet met manipulatietechnieken als bijvoorbeeld het rechtzetten van wervels.

Tegenwoordig zijn er steeds meer baby's met een allergie. Naast bovengenoemde factoren en benaderingen kan de weerstand van een baby worden vergroot door eenvoudige zachte vriendelijke massage (baby-massage bijvoorbeeld). Dat maakt het kindje rustig en door de aanraking en koestering ontwikkeld de baby zich beter. Daarom gaat men er ook toe over om couveusekindjes te masseren. Je ziet een couveusebaby dan opbloeien en zich snel ontwikkelen.

Waarom huilen baby's? Dat is hun enige communicatiemiddel. Ook de kleertjes en het beddengoed zijn anders geworden. Vroeger kregen de kinderen ondergoed van katoen, molton, flanel en bovenkleertjes van wol. Ook de dekentjes waren van wol. Tegenwoordig is alles syntethisch. Vroeger gaf een moeder zo lang mogelijk borstvoeding, als er onvoldoende borstvoeding was dan werd de moeder met een teveel afgekolfd en deze moedermelk werd weer doorgegeven. Als vervanging gebruik je volle gekookte melk en eventueel als alternatief geitenmelk.

 Klik The ''Experts'' Are Wrong About Raw Milk


Geen sojamelk, geen magnetron!

De vervreemding van volwaardige voeding, de kant en klare maaltijd die de magnetron ingaat, het zorgt allemaal voor een koude energie. De fout met melk wordt gemaakt dat een baby niet gekookte melk krijgt. De melk wordt alleen opgewarmd. De baby heeft nog geen goede stofwisseling, alle enzymen zijn nog niet aangemaakt. De melk moet daarom gekookt worden om het goed te kunnen verwerken. Er zijn tegenwoordig moeders die halfvolle melk aan hun baby geven. Het moet volle melk zijn. En onnadenkend doen moeders het flesje melk in de magnetron. In de alternatieve hoek wordt sojamelk aanbevolen, maar owee, begin er niet aan. Soja bevat stoffen die het endocriene stelsel en de enzymwerking verstoren. Sojabonen bevatten haemagglutinin, die de klontering van de bloedcellen bevorderen. Hou het maar gewoon bij melk.
Inmiddels worden voedingsmiddelen steeds meer bedreigd door genetische manipulatie (gemodicifeerd zetmeel bijvoorbeeld dat tegenwoordig overal in gedaan wordt). Genetische manipulatie van gewassen vormt een grote bedreiging.

http://www.mercola.com/2006/dec/14/soy-milk-is-unhealthy.htm VIDEO

Gentech Crime onderzoekslijst

Zoals gezegd, het ligt niet aan de koemelk, maar aan de manier van leven en hoe je met stress en voeding omgaat. En de temperatuur dus. En let wel. Elk voedingsproduct is in feite lichaamsvreemd. Het is ons spijsverterings- en stofwisselingssysteem dat elk voedingsproduct lichaamsvriendelijk maakt.

Verstoring van het systeem door lijnen, stress, prestatiedruk, overmatigheid, en dergelijke maakt ons kwetsbaarder en zelfs ziek. Wat baby's betreft, let dus beter op, de oplossing is simpeler dan je denkt. Dat alternatieve therapeuten of natuurartsen koemelk de schuld geven laat zien hoever we al van de werkelijke dingen zijn vervreemd en steeds verder van de bron komen af te staan. En zo stapelen de misverstanden zich op. En als een baby huilt, dan is er iets aan de hand. Huilen is zijn enige communicatiemiddel om aan te geven, ik ben koud, ik heb honger, ik heb buikkrampen, ik heb een vieze luier, ik verlang naar pappa en mamma, ik wil geknuffeld worden...

Trek je ook niets aan van het verhaal dat koeien (als ze als kalf groot zijn geworden) ook geen melk meer drinken en dat dit in feite ook voor mensen moet gelden. Vergeten wordt daarbij dat koeien grazers en herkauwers zijn en mensen niet en dat koeien bovendien als grazers vier magen hebben. De vergelijking met een mens gaat daarom niet op.

Voor een baby moet je de koemelk niet verwarmen. Het is zeer belangrijk om de melk voor een baby te koken waardoor het lichaamsvriendelijk wordt en lichter verteerbaar. Pas op! Verwarm geen melk in de magnetron!!!

Sommigen gebruiken poedermelk om een flesje voor een baby te maken. Uit poedermelk is vrijwel alles weggehaald, zoals vet, A, D, E, K, B1, B2, B6, ijzer, pantotheenzuur, fosfor en calcium en met de name ook de chi (energie). Het werkzame enzym in melk wordt fosfate genoemd. Fosfor is nodig om het calcium in het lichaam op te nemen en calcium is van belang om fosfor goed in het lichaam om te zetten. Bevat melk nog al deze goede eigenschappen dan wordt melk in de darmen goed opgenomen. De melksuiker wordt dan in de dunne darm goed gesplitst.


Intolerantie of allergie

Intolerantie of allergie ontstaat door gebrek aan bepaalde elementaire stoffen
in het lichaam.
Dat betekent dat, als die stoffen worden aangevuld, de intolerantie of allergie vermindert of verdwijnt. Bij een baby kan de kwaal ontstaan doordat het kind enkele elementaire stoffen niet van de moeder heeft meegekregen. Of doordat de baby al vroeg medicijnen of inentingen heeft gehad, de weerstand wordt ondermijnd door te veel warmte of koude, milieu-omstandigheden in huis, onvoldoende energiewerking in de leefomgeving. Antibiotica doodt in de darmen de goede bacteriŽn.
De lacto-baccilus wordt namelijk om zeep geholpen. De wijze waarop melk geproduceerd en bewerkt wordt is bepalend voor het wel of niet goed opnemen van de bestanddelen bij consumptie. Gepasteuriseerde melk is verwarmd en niet gekookt, waardoor de melk zwaarder te verteren is.
Door onder het kookpunt te verwarmen worden de melkeiwitspiralen deels in elkaar verward en afgebroken. Enzymen kunnen zich daarom niet goed aan de eiwitspiralen hechten. Sommige mensen of baby's krijgen daardoor last van de darmen, terwijl ze dat van goede en gekookte verse melk niet krijgen. Door de opkomst van de magnetron wordt voor baby's flessenvoeding in de magnetron warm gemaakt.

Nogmaals, in de magnetron worden de moleculen van melk dusdanig veranderd dat het lichaam het niet zozeer meer als melk herkent. Is het dan zo vreemd dat onder kinderen allergieŽn zo is toegenomen? Vergeet daarbij ook niet de vroege en het aantal vaccinaties, waardoor het immuunsysteem van het kind zich onvoldoende kan ontwikkelen. Zie hiervoor het artikel op mijn site en het artikel over  alergieŽn. De manier van verwarmen in een magnetron is anders dan op het gas of in een oven, waarbij de verhitting van buiten naar binnen gebeurt. In een magnetron gaat de verwarming van binnen naar buiten. Als dat niet lang genoeg duurt is er veel kans op infectie.

En dan nog dit. Omdat vanwege het lijnen magere melk wordt gedronken wordt deze melk ook gebruikt voor de baby. Dan wordt er wordt vrij veel gehomogeniseerde melk gedronken. Gehomogeniseerde melk is nog slechter. Het homogenisatieproces verslechterd de melk omdat de melkvetten die nog over zijn in kleine korreltjes worden verwerkt waardoor ze in de bloedbaan terecht komen. Zoals gezegd geeft volle verse melk kracht en aarding. Het is goed tegen koorts en goed voor hartpatiŽnten. Melk werkt namelijk ook bij warmte verkoelend. Bij hartpati?nten heeft het hart veelal te veel vuur-energie, maar melk neutraliseert de hitte.

Die hitte is slecht voor de longen zodat het teveel aan vuur moet worden teruggedrongen.

Inplaats van melk wordt bij huilbaby's (dus ook slecht slapende baby's) sojamelk voorgeschreven, maar dat is geen vervanging van melk en er kleven heel veel gezondheidsgevaren aan. Soja zorgt voor een teveel aan phytoestrogenen, en tast sluipend de functie van nieren, schildklier, endocriene stelsel en enzymen aan.

Hiernaar zijn al talrijke onderzoeken geweest. In 1991 bijvoorbeeld concludeerden Japanse onderzoekers dat al een beetje van 30 grams ofwel twee eetlepels sojabonen per dag gedurende een maand een significante toename van het thyroid hormoon. Soja onderdrukt ook het libido. In Aziatische landen is de consumptie van soja maar gering en wordt niet als vleesvervanger gebruikt zoals in het westen populair is geworden.
Alleen monniken, die vegetarisch zijn, gebruiken meer soja als vleesvervanger, omdat ze in celibaat leven en het libido door soja wordt onderdrukt. Door de pseudo-oestrogene werking zullen baby's of kinderen op latere leeftijd die sojamelk krijgen de geslachtsorganen minder goed ontwikkelen. En, zoals al opgemerkt, ook het afweersysteem zal afnemen en zich niet goed ontwikkelen.

Hieronder een van de vele emails die ik krijg:

Door het lezen van uw artikel (over soja) werd mijn voorgevoel waarheid.
Mijn dochtertje is veel te jong gaan menstrueren,  ook met zeven jaar begon ze borstjes te krijgen.
Ze wil al heel jong geen vlees eten dus gaf ik haar soja producten.
Ik was mij  hier toen niet van bewust, vleesvervangers zo wordt het verkocht.
Maar nu, een kind twee en half jaar voor op haar werkelijke leeftijd wat skeletgroei betreft en al
bijna uitgegroeid.geen soja dus meer maar wat nu met de gevolgen, is er nog een beetje hoop dat
ze nog een paar centimeter kan groeien, ze heeft nog 3 procent., geestelijk een kind van elf in een
lichaam van twee en half jaar ouder.
 
vriendelijke groet, xxxx
.................................

Misverstanden over melk

 

Soja: niet zo goed als je denkt

 

Magnetron ongezond; foute energie!

 

AllergieŽn en weerstand

 

Candida, coeliakie schimmelinfecties
Astma - Allergie - Eczeem en Tai Chi Tao

 

Tai Chi Tao bij zwangerschap. Het belang van nierenergie

 

Monosodium Glutamaat MSG een gevaarlijke smaakmaker in fabrieksvoeding

 

Voedsel als medicijn. Het yin en yang van de voeding
Voeding... Ga er beter mee om door de vijf elementen. Met uitgebreide lijst
Sport en voeding. Wel of geen roofbouw.
Aspartaam, sucralose, cyclamaten, zoetjes, lightdrinks, gevaarlijk? Dit moet u weten
Genetisch gemodificeerd voedsel verdringt natuurlijk voedsel met hulp van WHO, FAO en WTO

 

Gif in een griep-prik, kankerverwekkende formaldehyde enz
Lijst van giftige materialen in vaccins. Ongelofelijk maar waar
Het nieuwe HPV vaccin tegen baarmoederhalskanker heeft de eerste doden al afgeleverd. Human Papilloma Virus

 

BOEKENPAGINA Tai Chi Tao, Qi Gong en andere Energie

 

Tai Chi Tao en autisme en wat ze niet vertellen
Tao en Kinderen MKS, FAS, Bodemloos etc
Kinderen en depressieve ouders. Kinderen overleven maar missen hun jeugd
Verslag Jan Kraak: Wat te doen met drukke kinderen

Hyperactief? Ritalin Schandaal! Koester het Indigo-kind
De Tao van de Nieuwe tijdskinderen
Nieuwe Tijdskinderen

Electronische controle voor kinderen vanaf de geboorte. Uw kinderen onder controle van de overheid

Kindermishandeling is meer dan slaan, het is ook...

Verontruste artsen en juristen: Kinderen sterven onnodig in Irak
Tai Chi Tao op Montessorischool, Jan Kraak

Zwakzinnig is zinnig zwak
Tai Chi Tao op de Kameleonschool
Chinese telraam scherpt hersenen en coŲrdinatie kinderen
Verslag Hans Noordermeer, Naaldwijk

What Have They Done to Milk?
One bottle of half-and-half can contain artificial color, corn syrup solids, dipotassium phosphate, sodium citrate mono,
diglycerides, carrageenan, and more.

 

CBS News July 2, 2007 video What have they done to milk?

 

http://www.cbsnews.com/stories/2005/11/03/60minutes/rooney/main1007432.shtml

Andy Rooney: what have they done to milk?

Gerommel met onze voeding, zie:
Dit is uw toekomst, maar je kunt het stoppen (film)

Why You Are Being Deceived by the News Media
A few multinational corporations now control what's news and what's not, and this does not work to your benefit.

Baby Dies From Toxic Breast Milk
A drug commonly prescribed to mothers after pregnancy has resulted in the death of at least one newborn.

Het wordt steeds gekker, want nu is er ook al een parfum voor baby's. Niet verstandig om te kopen, want...
Bekijk het fragment uit de uitzending: Klik op smallband

Disclaimer


18 juli 2003
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven