terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Soja: niet zo goed als je denkt

Soja bestanddelen


Soja is in. In den beginne eerst bij mensen die vegetarisch of macrobiotisch zijn. Inmiddels worden sojaproducten populairder, maar zit bovendien vrijwel in alles soja verwerkt. Er zijn soja burgers, soja worstjes etc. En natuurlijk is er soja-melk. Is soja gezond? Nou, niet echt. In soja zitten isoflavonen die zorgen voor de aanmaak van pseudo-oestrogenen. Ze vallen onder de fyto-oestrogenen. Oestrogeen is een vrouwelijke hormoon.

Je krijgt dus een vervrouwelijking waardoor meisjes vroeger rijp worden, geslachtsorganen van jongetjes niet goed kunnen volgroeien en het kan de vruchtbaarheid aantasten. Dat is het gevolg van een opeenstapeling van pseudo-oestrogenen.

Onderstaand een van de vele emails die ik krijg:

Door het lezen van uw artikel werd mijn voorgevoel waarheid.
Mijn dochtertje is veel te jong gaan menstrueren,  ook met zeven jaar begon ze borstjes te krijgen.
Ze wil al heel jong geen vlees eten dus gaf ik haar soja producten.
Ik was mij  hier toen niet van bewust, vlees vervangers zo wordt het verkocht.
Maar nu, een kind twee en half jaar voor op haar werkelijke leeftijd wat skelet groei betreft en al bijna uitgegroeid.
Geen soja dus meer maar wat nu met de gevolgen, is er nog een beetje hoop dat ze nog een paar centimeter kan groeien, ze heeft nog 3 procent., geestelijk een kind van elf in een lichaam van twee en half jaar ouder.
 
vriendelijke groet,
............................ (einde email)

Doordat soja nu vrijwel in talrijke producten wordt verwerkt krijgen veel mensen, die geen speciale sojaproducten kopen, het binnen. Mensen die ook nog veel sojamelk, tofu, tempeh, sojaworstjes- en sojavlees eten, krijgen teveel isoflavonen en dus fyto-oestrogenen binnen.

Fyto-oestrogenen zijn endocriene verstoorders. De fyto-oestrogenen verhogen de kans op borstkanker en verstoring van de schildklier. Omdat de fyto-oestrogenen in poedermelk voorkomt en soja vrijwel al in veel producten voorkomt, ook in babyvoeding, is het schadelijk voor de gezondheid van de baby. De fabrikanten weten er van.

Soja bevat tevens plantaardige zuren en lectins (ofwel haemagglutins, invloed op bloed), nitrosamines (kankerverwekkend), manganese (mangaan), protease-remmers (protease zorgt voor gedeeltelijke omzetting van eiwitten, inbegrepen trypsines (dat zijn enzymen die zijn betrokken bij het proces ter ontmanteling prote?nen ten behoeve van het lichaam. De zuren breken tal van vitaminen en mineralen af, hetgeen ook gebeurt als je teveel granen eet.

Diethylstilbestrol is een synthetische oestrogeen dat mismaking bij baby's kan veroorzaken en door de moeder aan pasgeboren meisjes kan worden doorgegeven.
Diethylstilbestrol was een bestanddeel van DES. Heel berucht geworden en beter bekend als Softenon.

Soja bevat ook goitrogens, substanties die de functie van de schildklier onderdrukken. Dr. Joseph Mercola wijst er op dat 50 miljoen vrouwelijke sojagebruikers schildklierproblemen hebben gekregen

Soja bevat stoffen die het endocriene stelsel en de enzymwerking verstoren. Sojabonen bevatten haemagglutinin, die de klontering van de bloedcellen bevorderen.

De pseudo-oestrogenen hebben op de duur een negatieve invloed op de vruchtbaarheid, de ontwikkeling van de geslachtsorganen bij meisjes en jongens (zie ook: Hormonen in de war door chemicaliŽn).

Bij dit rijtje komt ook nog dat steeds meer soja genetisch gemanipuleerd wordt, hetgeen op de ecologie en op de mens een negatief effect heeft. Dit genetisch gemanipuleerde soja wordt als bindmiddel en als toevoeging reeds toegepast in allerlei voedingsproducten, melk, vla, soepen, sauzen, snoep, koekjes en nog meer.
LEES Most rats died after eating GM soy

img
Video Update
img
VIDEO UPDATE -- Why Soy Is NOT a Health Food - Avoid being deceived by the soy industry and learn the reasons why you are better off avoiding all forms of non-fermented soy.


GM Soy can be deadly. Low birthweight baby's
Soy index articles

Daar komt nog bij dat ook nog de magnetron gebruikt wordt.
Magnetron is ongezond: foute energie! (zie ook het artikel over Magnetrons). De magnetron verandert de moleculen van elk voedingsproduct op een zeer negatieve wijze, hetgeen slecht is voor je spijsvertering, je weerstand en de kwaliteit van het bloed.

Is er dan niets goed aan soja?

Soja bevat ook enkele positieve bestanddelen, die goed zijn om je te slechte cholesterol weer goed te maken, maar dat kan ook op een andere manier (zie Misverstanden over cholesterol ). Soja heeft bij vrouwen in de overgang ook een redelijk effect. Maar dat is maar tijdelijk, vanwege de andere bijwerkingen zoals de verandering van hormonen. Onder anderen de nieren en de schildklier. De fyto- of pseudo-oestrogenen zorgen voor verstoring in de aanmaak van melatonine, serotonine, testosteron en progesteron.

Nu en dan een klein beetje soja zou geen kwaad kunnen. Maar zoals opgemerkt, de voedingsindustrie stopt het nu overal in. En dan het een opeenhoping van negatieve bestanddelen. En je weet niet of het genetisch gemanipuleerd is. Het moet op de verpakking staan. Vaak moet je een vergrootglas meenemen om de zeer kleine lettertjes te kunnen lezen. En als het er niet op staat kan het toch gemanipuleerd zijn, omdat de truc wordt toegepast om gewone soja met GM-soja te vermengen, en dan hoef je niets te vermelden.

Als je sojaproducten tot je neemt, ga er dan sporadisch mee om. Slechts nu en dan consumeer je het. Dus wees er zuinigjes mee.

Wie herinnert zich niet de Sojaproducten van vegetaristische wijlen Linda McCartney,
(vrouw van Beatle Paul McCartney). Een succesnummer. En wat bleek: de soja was genetisch gemanipuleerd. Het wordt de mensen steeds moeilijker gemaakt om een goede keuze te maken. Toch maar blijven proberen.

Propaganda door middel van mind control

Mind control-technieken. Neem de campagne over overgewicht. Er wordt ingespeeld op angst voor dikte en suikers en zo worden zogenaamde suikervervangers, de genoemde zoetstoffen, op de markt gebracht. Met de frisdrank Joy wordt ingespeeld op tandbederf. Joy is zogenaamd tandvriendelijk. Vergeet het. Ook tandartsen laten zich een loer draaien en bevelen Joy aan. Er hangen zelf hier en daar posters ervan in de wachtkamers.

Parallel hieraan komen de berichten (12-4-2005) over tanderosie bij kinderen vooral door frisdrank. Dus, denk je, dan geef ik frisdrank die de tanden spaart. Het gaat gelijk op met de campagne van Joy.
Neem de schijf van vijf. Kaas staat er niet meer op. Het is vervangen voor soja. Dit loopt parallel met de verkooptechnieken van multinationals voor wie soja een miljardenmarkt is. Het Voedingsbureau versterkt de campagne voor soja door kaas om te ruilen voor soja. Lees meer over soja
Laat je niet op het verkeerde been zetten.

Reactie Enkele voorbeelden):

Ik ben nu 23 en heb heel mijn leven altijd sojamelk gedronken en sojatroep gegeten. Op dit moment eet ik elke ochtend muesli met sojamelk. Dat is ongeveer een liter in drie dagen. Dus als ik dit nu moet geloven, betekent dat voor mij een hele verandering.
Bovendien schokt het mij, omdat, wanneer de feiten inderdaad zo liggen zoals u ze beschrijft, ik een aantal eigenschappen van mij als persoon hier geneigd ben mee in verband te brengen. Bijvoorbeed: een verlate puberteit, mijn vaak vrij apatische houding (met periodes) en wellicht ook mijn zwakke alvleesklier.
Ik heb deze geluiden over soja al van verschillende kanten gehoord, maar ik probeer feiten te achterhalen.
 
Reactie: Als moeder ben ik nu anders gaan denken over vaccinaties en over sojamelk. Op aanraden van een natuurarts heb ik mijn kindje destijds sojamelk gegeven en na 10 jaar geef ik het hem nog. Hij is nu op een leeftijd gekomen dat hij het drinken van sojamelk begint te weigeren. Omdat ik dacht dat soja goed was ben ik zelf ook sojaproducten gaan nemen. Ben er nu 6 jaar mee bezig. Ik heb nu ineens een stofwisselingsprobleem en de dokter zegt dat het mijn schildklier is. Ook aan het vrijen heb ik sinds een jaar minder trek. Libido verandering? Na het lezen van het artikel over soja denk ik dat het toch negatieve bijverschijnselen zijn. Ik kan het nog niet goed plaatsen, maar toch. Mijn zoontje hoeft het van mij niet meer te drinken.

Een publicatie:
Nog een van de vele onderzoeken waarin wordt geconstateerd dat de vruchtbaarheid (fertility) bij mannen afneemt door sojaproducten. Ookal neem je geen soja, je krijgt het toch binnen omdat het al in zeer veel voedingsproducten, sauzen, soepen, koekjes enzovoort, is verwerkt.  

Hidden Soy In Fast Food Cutting Mens Fertility

11-7-4

 

Britons' love of convenience food packed full of 'invisible' soya is a cause of declining sperm counts and a host of fertility problems, new research into its impact on Western diets reveals.

 

Many healthy foods such as soya milk and soya yogurt are also implicated.

 

A team led by Sheena Lewis, professor of reproductive medicine at Queen's University in Belfast, has conducted studies linking soya to reduced male fertility. Scientists believe chemicals in the soya bean mimic the female hormone, oestrogen.

 

The research is disclosed in an investigation into the multi-billion dollar global soya industry published in today's Observer Food Monthly magazine. It reveals that soya is no longer eaten just by vegetarians but used as cheap protein in most processed and fast foods.

 

Other research has linked the hormonal chemicals in soya to certain cancers, brain disease and developmental abnormalities in infants.

 

Lewis said: 'Chemicals found in soya can lower sperm count ... The results do give us concerns and there need to be further studies on a much larger scale.'

 

One of his team, Dr Lorraine Anderson, said: 'If you alter the oestrogen that a man is exposed to, you can not only affect their sperm quality but you can get an increase in structural abnormalities like undescended testes.' She believes this could lead to other problems later in life, such as testicular cancer.

 

Guardian Unlimited © Guardian Newspapers Limited 2004 http://www.guardian.co.uk/medicine/story/0,11381,1345541,00.html

 

Meeste sojabonen zijn genetisch gemanipuleerd

Soja en oestrogenen

 

Despite countless studies to the contrary, soy products still regarded by many as a healthy snack. In reality, they contain estrogens that can disrupt your body?s delicate hormonal balance, which can cause extensive health problems, especially for infants, but also for adults. What?s more:

Even if you don?t experience obvious symptoms, soy is highly allergenic and a subclinical sensitivity to it can lead to health problems over time.

Soy as it is traditionally consumed in Asian diets (mostly fermented soy products, like miso, natto and tempeh) is far less problematic. The fermented forms are safer, because the fermentation process creates health-promoting probiotics. In addition, soy in Asia is consumed only in small amounts (an average of 9 grams a day compared to over 20 grams a day in the United States).

If you are still consuming potentially dangerous processed soy products that are veiled in a healthy package, check out the resource I?ve compiled -- Why Soy Can Damage Your Health -- to get up to speed on the major soy deception that?s going on in America.Related Articles:

                                            Disclaimer

 


2 juli 2004
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven