terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Helend bewustzijn een stap naar een nieuw begin

Omzetten

 

Zet positieve liefdevolle energie tegenover donkere negatieve
energie. Alles is energie, alles bestaat uit trillingen.

Je zelfbeeld is niet meer datgene wat het zou moeten zijn: stel het bij. Je bewustzijn omzetten in ontspanning en positiviteit.

Je zelfbeeld wordt in de loop der jaren door anderen en door
propaganda veranderd. Je ondergaat een herprogrammering die door teleurstellingen, politiek, reclame en media bij je is ingeslopen.
Je denkt nog juist te handelen en te denken, maar in de regel
is dat niet meer zo.

Herprogrammeer jezelf

Lichaam en geest zijn ťťn. Heb je met veel negatieve zaken te maken of je maakt je steeds ongerust of boos, dan heeft dat een negatieve invloed op zowel je lichaam en geest. Alles wat je denkt heeft uitwerking op je lichaam en geest. Het zet zich om in daden en emoties. Denk je steeds negatief dan zal zich dat versterken.

Alles is energie. Je eigen energie kun je gunstig of ongunstig be?nvloeden met wat je doet en wat je denkt. Het werkt als een vermenigvuldiging. Heb je een onvrede met je werk dan zal je dat dag en nacht met je meedragen. Dus ook in je slaap.

Ongunstige gedachten beinvloeden ook je organen. Onzekerheid, angst teveel stress is slecht voor de nieren. Ongeduld, driftigheid, woede is slecht voor de lever. Spanning, stress, teveel vuur-energie, het gemaakt vrolijk overkomen, een verzwakte nier-energie is allemaal slecht voor het hart. Tobben, je zorgen maken, pessimisme, is slecht voor je milt. Neerslachtigheid, het niet meer zien zitten, zwaarmoedigheid is slecht voor de longen.

Je gemoedstoestand, je stemming, heeft ook invloed op de werking van je hormoonhuishouding. Die kan daardoor gunstig beinvloed of in de war raken. Het heeft ook invloed op je hersengolven. Zeker als je niet tot rust kan komen, een zogenaamde doorzetter bent en steeds maar denkt dat je altijd bezig moet zijn.

Als je gaat slapen wordt geprobeerd door dromen tot een verwerking te komen. Als je belastende invloeden niet los kunt laten en omzetten in positieve gedachten en handelingen dan zal de disharmonie toenemen. Als de last structureel geworden is zal je lichaam en geest niet goed kunnen uitrusten. Denk dus niet aan negatieve dingen, maar aan de goede dingen die er zijn, zowel overdag en voordat je gaat slapen. Werk niet aan problemen, maar aan oplossingen. Je zult beter kunnen slapen en dromen.

Zelfbeeld

Iedere verandering in de geest geeft een negatieve of een positieve vibratie in het fysieke lichaam. Al onze daden zijn het resultaat van instructies door de geest aan het lichaam gegeven. Staan we op slechte voet met het positieve proces dan scheppen we een afbraakproces. Sta even stil om je af te vragen 'waar ben ik mee bezig?' Neem jouw zelfbeeld eens onder de loep. Ben je nog wel jezelf of is je zelfbeeld door anderen en materiele zaken vervormd? Bedenk ook dat rationeel rechtlijnig denken een kille energie is. Het zorgt voor vervreemding.

Denken produceert energie, negatief en positief. Negatief denken veroorzaakt negatieve energie, positief denken produceert positieve energie. Verbeter jouw zelfbeeld.

Het zelfbeeld is vaak een vertekend beeld. Is jouw zelfbeeld wel de werkelijkheid of is het door de omgeving een opgedrongen werkelijkheid?

Je zelfbeeld is niet wat je denkt te zijn. Er zijn veel normen en waarden van anderen bijgekomen. Maar zijn het wel jouw normen en waarden? Spiegel je niet aan anderen. Je kunt je wel laten inspireren, maar ga nooit imiteren! Wees jezelf. Maar velen denken zichzelf te zijn, maar ze laten zich leven door anderen.

Denk maar aan normen van anderen die beweren dat je slank moet zijn, dat je geen overgewicht mag hebben, dat je light-, magere- en slanki-producten moet eten, dat roken zeer gevaarlijk is, terwijl ze niets doen tegen werkdruk, genetisch gemanipuleerde gewassen en voedingsproducten die een gevaar voor de volksgezondheid en het ecologisch evenwicht vormen.

Ga jouw zelfbeeld eens laag voor laag na en stel het bij. Koppel terug. Dat is nodig om weer tot jezelf te komen. Kom tot rust. Dat kan ook overdag en tijdens je werk. Maar dat kan alleen als je van jezelf leert houden. Anders blijf je jezelf wegcijferen. Als jij jouw identiteit aan anderen ontleent en ze zijn er niet meer dan sta je met lege handen. Of ben je er ziek van geworden dan nemen ze de benen. Je zit dan met de scherven.

Als je daardoor uitgeschakeld bent dan sta je geheel op jezelf. Maar doordat je van jezelf vervreemd bent weet je niet hoe je tot een oplossing moet komen. Je kent jezelf niet meer. Jouw eigen intuitie is zo teruggedrongen dat het antwoord uitblijft. Dan is het de hoogste tijd om tot bezinning te komen. Kom dan tot andere inzichten en invalshoeken. Vrouwen hebben van nature een grote intu?tie, maar velen raken dit ook al kwijt. Blijf daarom als vrouw 'vrouw' en blijf spiritueel.

Heelheid

Denk niet in hokjes. Het gaat om heelheid. Om te genezen moet je het natuurlijk proces weer leren begrijpen. De Tao. Dan kom je tot helende energieen. Het gaat bij het helen om de kapotte stukjes weer tot 1 geheel te maken. Kortom: heelheid en harmonie. Helen wil zeggen het geheel, dus lichaam, geest en omgeving.

De omgeving dien je niet te vergeten. Bij het helen wordt dit door healers meestal vergeten. Omgeving wil zeggen de dingen die je ziek gemaakt hebben of die jou op het verkeerde spoor hebben gezet. Verander die omgeving of zoek er een positieve compensatie voor. Omgeving wil ook zeggen de natuur, de bloemen, de bomen, dieren, hemel en aarde, het universum. Leef daar in harmonie mee.

Dan ontwikkel je weer je creatieve vermogens vanuit jezelf. Je intu?tie wordt beter ontwikkeld. Je ontwikkelt een positief bewustzijn. Je komt tot je diepere zelf. Die positieve instelling gebruik je voor het slapen gaan, zodat het in je dromen en het onbewuste bewustzijn wordt opgeslagen. Gebruik die positieve instelling ook bij het wakker worden. Gebruik het in je doen en laten en in je tai chi tao-oefeningen. Maak er 1 geheel van. Dan wordt het helende bewustzijn een deel van je leven.

In tai chi tao maken we een onderscheidt in energie.Met een mentaliteit vol stress, techniek, rationaliteit, het willen winnen, prestatiedrang, krijg je een ruwe, grove, kille, donkere, troebele en bedreigende energie. Met een positieve instelling van liefde, harmonie, zachtheid, vriendelijkheid, tevredenheid, het inzien van heelheid, creŽer je een fijne vorm van energie, die je nog verder kan verfijnen in heldere, witte en lichtenergie. Daar put je je gezondheid en innerlijke bewustzijn uit. Neem hiervoor de tijd.

Tijd is leven

Tijd is leven. Toch spreekt men in het westen en de zogenaamde moderne economie over 'tijd is geld'. In deze gedachtengang moet je 'tijd altijd invullen'. Vandaar ook de uitdrukking 'de tijd doden'. We kennen ook de uitdrukkingen 'dat kost teveel tijd' of 'dat is tijdrovend' en 'ik heb geen tijd' of dat is 'tijdverspilling'.

Er is je wijs gemaakt dat je tijd kunt sparen. Maar tijd tijd kun je niet sparen. Je kunt tijd verstandig of onverstandig gebruiken. Voorspellers en techneuten hebben gezegd, dat je tijd kunt sparen door het gebruik van allerlei technische snufjes, zoals magnetron, mobiele telefoon, fax, internet, laptop, email, gemaksvoedsel, kant- en klare maaltijden, sneller vervoer en electrische huishoudelijke apparaten. Toch is de maatschappij jachtiger geworden. We worden geconfronteerd met hogere werkdruk, minutenzorg, het snelle geld en de 24-uurs economie.

We moeten ons nog steeds haasten om ergens op tijd te komen. Tweeverdieners schaffen zich een dure keuken van 15.000 euro of nog duurder aan, maar hebben geen tijd om er in te koken. In het weekend zijn ze moe of moeten naar tennis of de golfbaan en gaan daarna uit eten, laten een pizza bezorgen of stoppen toch maar weer een kant en klaarmaaltijd in de magnetron. We leven niet, we zijn bezig met overleven. We zijn bezig met een voortdurende strijd tegen de tijd. Wat economen, managers en politici vooruitgang noemen is in feite vernietiging. Dit de omgeving waarin je leeft. We zien dat de maatschappij en de mens zieker wordt.

Vraag je eens af 'wat moet je nog meer doen om tijd over te houden? En waar leidt dit alles toe?'

Zie ook het archief op deze site Artikelen in het archief

De helende werking van tijd

Tijd is er ook voor een moment van rust. Tijd kun je ook gebruiken om je te bezinnen. Tijd is er ook om niets te doen. Uitrusten en tijd voor jezelf nemen is geen tijdverspilling, maar noodzakelijk voor het herstel van jouw lichamelijke en geestelijke krachten.

Als je op slechte voet met de tijd staat, dan sta je op slechte voet met jezelf.

Leer geestelijk los te laten en lichamelijk te ontspannen om lichaam en geest in harmonie te brengen. Dus denk positiever over tijd.

Lichaam en geest geven zelf aan wanneer je even tot rust moet komen. Je staart dan een poosje gedachtenloos naar iets. Of je bent even aan dagdromen. Dat is een natuurlijk iets. Het is een vorm van meditatie. Het woord meditatie heeft de volgende betekenissen. Het Latijnse woord 'meditari' waarvan meditatie is afgeleid, betekent nadenken, oefenen in bezinnen. In het Indo-Germaans betekent 'med' zoeken, ontdekken, meten. Medisch en medicus zijn er ook van afgeleid. Helaas is dat in de medische wereld vergeten.

Neem even tijd voor het leegmaken van je hoofd, neem tijd voor het loslaten van spanning, neemt even tijd om je leeg te maken. Vul de leegte op met positieve ideeŽn en voornemens. Dat is de eerste stap om tot 'zelf helen' en gezondheid en harmonie te komen. Maak het tot je leefwijze en je ontdekt een geheel nieuwe wereld waarin je een boeiende en bevrijdende ontdekkingsreis maakt. 

Denk je dat je zelf kiest? Of hebben ze je zo bewerkt dat je
denkt dat je zelf kiest, terwijl zij het hebben geprogrammeerd.

Je hoort het altijd als argument als mensen iets willen wat ze in feite niet nodig hebben: 'De klant
wil het!'  Bijvoorbeeld bij al die afslankproducten. Vergeten wordt dat daaraan een reclame-
campagne en een hersenspoeling an vooraf is gegaan. Heb je ook die Zembla-uitzending gezien
over borstvergroting bij jonge meiden? Als ze 15 jaar zijn hebben ze het er al over. Zodra ze
18 zijn laten ze chemisch materiaal in hun borsten stoppen. Opvallend waren de reacties van
plastische chirurgen op de beslissingen van de jonge meiden, zoals 'ze kiezen er zelf voor', 'ze
weten zelf wat ze willen'. Onbegrijpelijk en overantwoord en tegen beter geweten in.

Ook hier is een brainwashing bij de meiden aan vooraf gegaan, door de TV-programma's als
make-over', 'make me beautiful', de artikelen in bladen over face-en borstliften, de glamoer-
vrouwen die er in afgebeeld staan, de filmsterren die het al gedaan hebben, het is als het ware
in de breinen van de meiden geprogrammeerd, ze praten er met elkaar over en jutten elkaar op.
Je kunt niet van een vrije of eigen keus spreken.

Zo gaat het met misleiding over lightproducten om slanker te worden. Stamp dag in dag uit maar
het overgewicht in de menselijke hersenen en ze volgen vanzelf slaafs de bevelen op. Al die
producten bevatten het schadelijke zoetstof aspartaam. De lightvoedingsproducten verstoren
je spijsverteringssysteem. Opmerkelijk is dat sinds de slankheidscultus is geÔntroduceerd mensen
alleen maar dikker zijn geworden. Maar overgewicht wordt nu ook als argument gebruikt om
sancties tegen mensen in te voeren. Dus de voedingsindustrie en diŽtisten lanceren eerst enkele
verkeerde dingen en gebruiken dat latyer tegen mensen. Ik zal er niet in deze column over
uitwijden omdat je alles over de voor en tegens van voeding op mijn site kunt vinden.

In feite komt er op neer dat niet de burger voor verstoring zorgt maar bijvoorbeeld de overheid.
Dat is ook ťťn van de boosdoeners. Door onder anderen de privatisering en vrije marktwerking,
door de toenemende regelgeving, door invoering van zogenaamde vernieuwingen die verkapte
bezuinigingen zijn en veranderingen die onder meer zorgverzekeraars meer macht geven, door
de belastingdienst meer taken te geven waardoor daar vertraging en chaos door problemen met
de computersystemen. Het bedrijfsleven pikt dat niet. De werkgeversorganisaties MKB en VNO-
NCW eisen nu van de belastingdienst een maandelijkse onkostenvergoeding van 500 euro vanwege
extra adminiistratie die het bedrijfsleven daardoor moet doen.

De vernieuwingen in het onderwijs ontwricht het onderwijs. Het Studiehuis werkte niet, het Nieuwe
Leren werkt niet waardoor studenten eisen dat het echte leren weer terug moet komen. De scholen
kunnen niet voldoende functioneren omdat ze teveel van de overheid moeten. En dan hebben we
het nog niet over de Pedagogische Academie die geen goede leraren meer aflevert. Het blijkt dat
nieuwe leerkrachten amper goed Nederlands kunnen schrijven en goed kunnen rekenen.. Zo blijkt
de toets Nederlands in net HBO voor vele studenten te moeilijk te zijn.

Aan de ene kant is er sprake van brainwashing om je allerlei producten die omstreden zijn in de
maak te splitsen, aan de andere kant zie je dat het niveau achteruit gaat, kortom steeds meer mensen
worden op het verkeerde been gezet. Dan zie dat de overheid aan verdergaande betutteling doet.
Verder word je voor gehouden dat het goed gaat met met de economie, maar je moet nog wel elke
inleveren.

Net als de plastische chirurg krom redeneert dat er een eigen keus is, zo praat het kabinet dingen
die gewoon krom blijven. In beide gevallen word je een illusie aangepraat. Intussen zijn er steeds
meer maatregelen genomen om je vrijheid te beperken zogenaamd je te beschermen. En dat ga je
weer geloven. Big Brother Watching You, alles in de database, je DNA, je persoonlijke gegevens,
je doen en laten en je gezondheidsstatus.
Hoe lang laat een mens dit nog over zich heen komen?

Metamorfosis Anouk van Zoest


 Tai Chi Tao is toegankelijk voor iedereen.

Tai Chi Tao kent geen beperkingen.

 

Tai Chi Tao bestaat niet uit oefeningen alleen.
Tai Chi Tao is een ontspannings-, bewegings- en
gezondheidsmethode. Tai Chi Tao geeft je meer
inzicht in het leven en leefwijze door zelfontplooiing.
Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weer
ontdekken en waarderen. 
Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Het
geeft je meer verdieping in je leven. Tai Chi Tao
zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk
gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt.

Bezoek ook het archief

Bij helend bewustzijn laat je je niet zo gemakkelijk meer te manipuleren>

Disclaimer

De Jan Kraak Vrijdag Column

 LEES:

 

Oefenen in harmonie. Nieuwe energie

Energie verandert, wetenschap niet, maar hoe zit het met de alternatieve kant?

 

Energie is er in vele soorten


Communicatie en resonantie, energie en telepathie


Nuances in Yin en Yang en Chi

Chakra's en Geest en de werking van Chi


Chi, De kracht van eenvoud

 

De Europese Grondwet actueel en de richtlijnen waar ze het niet over hebben omdat ze veel rechten van je afpakken

 

Hoe maak je van oorlog Vrede. Het donkere waart rond om je mee te sleuren in vernietiging. Oorlogswaanzin.

 

2005: Mind control. Leugens in de oorlog. Misleiding. Manipulatie. Om over na te denken


Hoe maak je van oorlog Vrede

2002
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven