terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
ME/CVS Fibromyalgie en miskramen,
door tekort melatonine en progesteron


Tekorten

Mij is gevraagd hoe het komt dat vrouwen met ME of Fibromyalgie vaker miskramen krijgen. Voordat ME of Fibromyalgie aanwezig was, zijn er tekorten opgetreden, o.a. aan eiwit en de vitamines E, B6 en B12, is de hormoonhuishouding verstoord, net als de energie van de nieren, lever en milt. Dat zet zich tijdens ME door. De milt is o.a. verantwoordelijk voor de kwaliteit van het bloed, het aanmaken van afweercellen en is verbonden met het lymfeklierstelsel.

De lever is een bloedrijk orgaan en is tevens verbonden met de spieren en pezen. De lever slaat bloed op en transporteert dit behulp van het hart. De lever maakt gal aan, filtert, en zorgt voor de verspreiding van glucose. Gezien de lever en milt energetisch verstoord heeft dit ook invloed op het verloop van de menstruatie. Bij een verstoorde miltenergie is er meestal sprake van een overvloedig bloedverlies of bloedingen van de baarmoeder. Er is sprake van een uitstotingsproces. Vrouwen met ME of FM moeten dit zich dus goed realiseren en hun instelling veranderen.

Hormoonstof melatonine

Tijdens de zwangerschap speelt melatonine een zeer belangrijke rol en gaat de productie daarvan met wel 300 procent omhoog, dit om de hormoonstof progesteron vrij te maken om te voorkomen dat de vrucht als indringer wordt gezien. Is de afgifte van malatonine en dus ook progesteron verstoord dan wordt de vrucht afgestoten en is er sprake van een miskraam.

Dat wil niet zeggen dat je dan melatonine-supplementen moet nemen, dat kun je beter niet doen.

In de plaats daarvan moet je de tekorten wegwerken met meer eiwitrijk voedsel, E, B6, B12 met ondersteuning van C. Als er daarbij ook nog sprake is van bloedarmoede mag je geen staaltabletten nemen omdat dit de productie van melatonine tegenwerkt. De genoemde vitaminen moet je wel innemen en E in 300 internationale eenheden per dag.

Verder moet je, als er sprake is van ME of Fibromyalgie, geen verdere energie verspillen door inspanning maar moet je de energetische oefeningen uit Tai Chi Tao uitvoeren zoals de vijf elementenoefeningen om de harmonie van de nieren, lever en milt te versterken, hetgeen ook een gunstige invloed heeft op de 13 chakra's, aura en de hormoonhuishouding.

De hormonen kunnen verstoord raken door stress, najagen van bepaalde dingen waardoor er teveel druk op alles in je lichaam komt, tekorten aan mineralen en vitamines, verstoring in de vijf elementen energieŽn.

Is dit niet het geval dan verloopt de zwangerschap natuurlijker. Tegen de bevalling komt er weer een hormoon om de hoek kijken, namelijk oxytocine. Dit hormoon zorgt dat de baby naar buitren komt. Oxytocine wordt ook wel het hechtings-hormoon genoemd omdat dit hormoon een vertederend gevoel geeft. Met het hormoon fenyl-ethylamine wordt dan gezorgd voor een geluksgevoel.

Lees ook:

Hormonen in de war door chemicaliŽn: negatieve effecten door oestrogenen
Hormonen ouderen
Hormonen en Tai Chi Tao

Aspartaam, cyclamaten, sucralose, zoetjes, lightdrinks, gevaar. Dit moet u weten

Mediabericht 25-1-2005. Het chronisch vermoeidheidsyndroom CVS, ook wel bekend als ME, is een serieuze ziekte. Artsen mogen patiŽnten die hieraan lijden dan ook niet onderschatten. Dat stelt een commissie van de Gezondheidsraad die onderzoek deed naar CVS. Vn de commissie maakte oud-minister Els Borst deel uit. Commentaar: er zal wel weer een onderzoek komen zodat we weer een paar jaar verder zijn, terwijl men de oplossing die er al is laat liggen, zie hieronder (Jan Kraak)

Voedsel als medicijn. Het yin en yang van de voeding 

Sinds 1980 toen het lijnen steeds meer in de schijnwerpers werd gesteld zijn de lightproducten en afslankproducten gepropageerd. De laatste jaren is daar de 0-procent vet bijgekomen. Het betekent geen verbetering van de voeding maar een ernstige verslechtering. Steeds meer mensen worden zwak, voelen zich moe en dit zal alleen maar toenemen. In de light- en 0-procent vetprooducten zitten de gevaarlijke zoetstoffen die langzaam het zenuwstelsel aantasten. Sinds 1980 is ook de Fibromyalgie en ME toegenomen.

Het roer moet om.

Tai Chi Tao is toegankelijk voor iedereen.

Tai Chi Tao kent geen beperkingen.

 

Tai Chi Tao bestaat niet uit oefeningen alleen.
Tai Chi Tao is een ontspannings-, bewegings- en
gezondheidsmethode. Tai Chi Tao geeft je meer
inzicht in het leven en leefwijze door zelfontplooiing.
Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weer
ontdekken en waarderen. 
Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Het
geeft je meer verdieping in je leven. Tai Chi Tao
zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk
gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt.


20 December 2003
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven