terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Aspartaam, sucralose, cyclamaten, zoetjes, lightdrinks, gevaarlijk? Dit moet u weten

Op weg naar een gezondheidsramp? Door rapporten stort de productie van aspartaam in!

 

Deze rat kreeg een anderhalf jaar aspartaam en kreeg deze
tumor.

One Woman's Astonishing Experiment With Aspartame
A picture is worth a thousand words -- see the effects of this deadly neurotoxin for yourself!

Mijn artikel op mijn site draagt bij tot de ommekeer omtrent
aspartaam en verwante zoetstoffen. Consumenten moeten zich
er van bewust worden dat hun gezondheid met aspartaam en
sucralose in lightproducten op het spel wordt gezet.
Ook het Voedingscentrum, de regering, diŽtisten/diŽtistes die
de gevaren niet zien of willen weten moeten nu stelling nemen
tegen aspartaam.

Een land kan aspartaam in producten weigeren.

Philippines Forbids Import and Use of Aspartame
April 5th, 2007
RELEASED THRU:

Spanish Institute of External Commerce (ICEX). Paseo de la Castellana 14-16,  28046  MADRID.
902 349 000

A law promulgated by the Philippine Congress has forbidden the importing and use, in the country, of aspartame, a sweetener that is between 180 to 200 times more potent than sugar, as well as banning distribution offour makes of saccharine, the most important brand names in the countryknown as: Equal, NutraSweet, Equal-Measure, Spoonful.[*] According tothe said Law aspartame gives rise to a total of 75% of the negative effects reflected in consumers and other users according to the north American administration of food and alimentation, among others, brain tumours, multiple sclerosis, epilepsy, Chronic Fatigue Syndrome,Parkinsons, Alzheimers and diabetes among others. The ban affects all use of this product in any type of consumable and infringement will carry penalties that go from 9,000 euros to 90,000 euros.

How the Food Industry is Deceiving You   Video

Aspartaam wordt al zeer lang gebruikt. Sindsdien is er een
toename van allerlei kwalen. Het zit in frisdrank, lightproducten,
frisdrank light en in zoetjes. Ook worden cyclamaten, sorbitol
en cucralose gebruikt. Sucralose onder de merknaam Splenda 
is nog erger dan aspartaam en cyclamaat. De eerste fabrikant
van aspartaam was Nutra Sweet.

Vooral kinderen die meer frisdrank en snoep krijgen dan ooit,
worden getekend voor hun leven. Er is sprake van een groeiend
aantal psychische stoornissen bij kinderen. ADHD is er ťťn van.

 

Maar steeds meer jongeren vertonen verward gedrag.
De afgelopen 20 jaar is de geestelijke gezondheid sterk
achteruit gegaan. De afgelopen jaren zijn de voedingsproducten
die op de markt zijn gekomen niet in kracht vooruit gegaan.
De dieetcultus is er debet aan. Maar de grote boosdoener zijn
ook de kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam.

 

Deze zoetstoffen werken carcinogeen, dat wil zeggen zij
bevorderen het ontstaan en de groei van kanker door
verandering in het cel genoom.

Two new studies obesity and braintumors

http://www.youtube.com/watch?v=S8kgJfw699E aspartaam maakt je dom

 

http://www.youtube.com/watch?v=W8N0z8stino&feature=related aspartaam


Aspartaam wordt in verschillende onderzoeken een welbekend zenuwgif genoemd. Zoetstoffen in dieetproducten mag je nooit lang gebruiken. Sorbitol (o.a. om Bional -producten) is een voorbeeld. En natuurlijk sacharine. Het brengt onder anderen de darmen in de war. Het staat netjes op de verpakking. Maar er zijn nog meer zoetstoffen, zoals aspartaam (NutraSweet en Equal), cyclamaten, Sucralose, Splenda, Acesulflaam K (Sunette). Het is populair bij fabrikanten die het in hun voornamelijk lightproducten, light softdrinks, dieetproducten en zogenaamde suikervrije producten, doen. Er staat geen waarschuwing bij. Al die producten verstoren functies in je lichaam.


Aspartaam en sucralose gaat rechtstreeks naar de hersenen. Bional heeft mij geschreven dat er inderdaad sorbitol in hun capsules zitten. Bional is bereid een naar betere en gezonde vervanger te zoeken en te gebruiken. (zie helemaal onderaan de pagina voor hun reactie) De overheid, de politiek en gezondheidsinstellingen moeten oplettender zijn en EISEN dat in ieder geval op de verpakking komt te staan wat de bijwerkingen zijn. Eigenlijk moet er een bijsluiter bij, net als bij medicijnen, want het is een lange lijst, zo is inmiddels onderzocht en kun je op links die in dit artikel staan ook zien. Sucralose kan de gezondheid ernstig schaden. Of aspartaam brengt u en uw kinderen ernstige schade toe. Teksten zoals die op tabakswaren staan.

 

Geen vet Geen suiker propaganda een gevaarlijke ontwikkeling Door aspartaam krijg je giftige stoffen binnen. Een kleine opsomming. Methylalcohol, formaldehyde, phenylalanine o.a. slecht voor de foetus en ontwikkeling van het kind), neuro toxine, diketopiperazine en nog enkele toxische stoffen. De gevolgen zijn: verwardheid in gedrag, psychische problemen, vergeetachtigheid, foetale beschadiging, vermindering van het immuunsysteem, inkrimping van de thymus, lymfeproblemen, buikpijn, hoofdpijn, keelklachten, slikproblemen, hoge bloeddruk, winderigheid, artritis, gewrichtspijn, niet goed kunnen concentreren, ademproblemen, Parkinsonachtige klachten, gevoeligheid voor infecties, gehoor verlies, spierspasmen, vermoeidheid, tremoren, hartkloppingen, doorlopend dorst of honger, multiple chemische over- gevoeligheid, verandering van het cel genoom waardoor het ontstaan van kanker wordt bevorderd.

 

De kunstmatige zoetstof aspartaam wordt samengesteld uit de chemische stoffen asparaginezuur, mierenzuur. Zodra a spartaam in het lichaam is opgenomen, wordt methanol of methylalcohol, omgezet in mierenzuur en formaline. Formaline is op zich een dodelijk zenuwgif en kankerverwekkend. Oorspronkelijk wordt formaline gebruikt bij het conserveren van dieren en lichamen van mensen, maar ook voor het onschadelijk maken van insecten e.d.

Een groot probleem bij formaline uit aspartaam is dat dit gif wordt opgeslagen in onze organen en vetweefsel en dat het nauwelijks wordt afgebroken. Phenylalanine is een van de essenti?le aminozuren van eiwit en zodra het op zichzelf staand wordt toegepast, werkt het ook als zenuwgif. Bij mensen met de stofwisselingsziekte PKU (phenylketonurie) kan de stof phenylalanine leiden tot geestelijke stoornissen.

 

Food and Drugs Administration verklaart Stevia als gevaarlijk

Aspartaam in frisdrank, bijvoorbeeld, heeft een toegestane dagelijkse hoeveelheid van 40 milligram per kilo lichaamsgewicht, dus dat zou gemiddeld betekenen dat je wel 5 tot 8 liter naar binnen mag werken. Een
norm is een gemanipuleerde norm om je gerust te stellen dat je altijd onder de norm zit.
Maarrrr...aspartaam zit al in zoveel producten dat het niet bij enkele blikjes cola light blijft, maar dat je
via andere producten nog meer binnen krijgt.
Cyclamaat is ook een omstreden zoetstof, in Amerika verboden, maar hier nog steeds toegestaan. Kijk dus uit, kijk op de verpakking.

Bij kinderen wordt de algemene dagelijkse hoeveel (adh) dat zogenaamd is toegestaan al gauw overschreden.

Aspartaam is een gevaarlijk goedje. NutraSweet is de grote leverancier van aspartame. Aspartaam wordt al heel lang gebruikt maar wordt nu in vrijwel elk product gestopt dat dan ook nog het predikaat gezond krijgt. En dat mag allemaal. Een andere natuurlijke zoetstof van de Steviaplant mag niet. Het mag alleen verkocht worden als een product voor huidverzorging. De verwerking in voedingsproducten, in dranken en supplementen mag niet. De sinistere macht die dat voorelkaar krijgt is groot, zo groot dat de overheid die macht ook nog helpt om de ongezondheid te verergeren. Naast aspartaam wordt ook Sucralose of Splenda op grote schaal gebruikt. Ook ongezond om te gebruiken. Verderop kun je de achtergronden lezen. Ook kun je de lijst met producten zien waarin het allemaal zit. Zet je maar schrap.

Hieronder een foto van de Steviaplant. Stevia heeft gezondheidsbevorderden
eigenschappen.

                                               

Stevia is nu nog steeds verboden terwijl dit plantje eeuwenlang is gebruikt en niemand
er schade van heeft ondervonden. De macht van concerns is zo groot dat het op de
verboden lijst is gekomen en regeringen trappen er in.

www.aspartaam.com

Alles zit vol met suiker

Uh-Oh: FDA Now Calls Stevia Unsafe
Is stevia, the naturally sweet herb, really a safe alternative sweetener for you and your family?

 

The Hidden Story of Big Sugar   
Odds are you never knew the dark side of sugar, and how it was the primary factor for establishing slavery
in the western hemisphere.

 

Rapporten over gevaren aspartaam
beginnen door te dringen

Aspartaam tast langzaam je hersenen aan maar het verandert ook de genen en is de oorzaak van tumoren

Aspartame changes genes, says new study 

Tuesday, 01 May 2007

'[The study] ... shows that aspartame alters genes in various organs, especially, lymphoreticular organs, bone-marrow and kidney organs in rats receiving aspartame. Lymphoreticular organs are your immune system, lymph nodes etc. This shows that aspartame alters the genes in these organs, thus, this can result in disease. Any time a gene is altered by any source, chemical, radiation or food allergies, it can cause diseases.'

Read more ... 

Bekijk ook www.aspartaam.com

Aspartaam en ratten

Een grote tumor

Deze rat heeft verschillende tumoren

De huid van dezerat liet los een week voordat hij overleed.

Voor meer informatie en foto's zie My Aspartame Experiment
Een experiment van Victoria Inness-Brown

One Woman's Astonishing Experiment With Aspartame
A picture is worth a thousand words -- see the effects of this deadly neurotoxin for yourself!

http://www.dldewey.com/aspar.htm

http://www.janethull.com/newsletter/1205/the_hidden_chemicals_in_splenda.php

http://www.wnho.net/report_on_aspartame_and_children.htm Warning for Schools

ASPARTAME CAUSES BLOOD DISORDER

Aspartame associated with dramatic increase braintumors

Kids eating and snorting aspartame to get high

Wetenschappelijk onderzoek niet meer onafhankelijk. Banden met farmaceutische industrie

Lightproducten verhogen de bloedsuikerspiegel, zodat je meer eet
en waardoor ook je spijsverteringssysteem wordt verstoord. Het
is een truc om meer lightproducten te verkopen

U hebt er recht op de achtergronden van
aspartaam-sucralose-Splenda te weten

Klik hieronder en zie de video van dr. Mercola

Scientific Basis for Splenda Toxicity  Video

Find out why the chlorine in Splenda makes it very similar to DDT, PCB and Agent Orange and why you will want to consider minimizing your exposure to this artificial sweetener.

NY Times Best Selling List for week of October 16, 2006

Video dr. Mercola http://www.mercola.com/2006/nov/2 Splenda is not safe

http://www.dorway.com/bowen2.html

WAARSCHUWING. Wist u dat vitamines straks afgepakt worden?
Vitaminen, kruiden, mineralen VERBODEN, ILLEGAAL per 31/12/2009
11:17 AM 11th Dec 2006

Read the document yourself. Click here for the PDF version.

Ongezonde dingen mogen wel. Zoals aspartaam, Splenda

Gerommel met onze voeding, zie:
Dit is uw toekomst, maar je kunt het stoppen (film)

Death by aspartame http://www.rense.com/general74/deatjb.htm

http://www.dldewey.com/monte.htm Dood door aspartaam

Eťn van de vele onderzoeken. Bevestiging van de gevaren van aspartaam
Invloed aspartaamindustrie en onthullingen

De website van dr. Mercola wordt regelmatig belaagd door tegenstanders
van andersoortige, aanvullende en alternatieve geneeswijzen
zie de video
Mercola.com Is Under Attack! United -- We Stand! 
Someone tried to take down our site on Tuesday (26-6)

 

 

Stevia, strange requests, a...

 

Why Is Society Being Dumbed Down? www.mercola.com

 

 

Arrogant Doctors Can Kill You www.mercola.com

 

 

Stevia

 

 

Zie onderaan vragen in het Europees Parlement

Er zijn voldoende bewijzen en onderzoeken.
Zie de links

New study sweeter and cancer to recall aspartame
De Waarheid Over Aspartaam
Omstreden zoetstoffen zitten nu in meer dan 5000 producten
Wat is aspartaam?
www.aspartaam.nl/artsen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sucralose
Aspartaam ook onder aandacht van artsen
Waarom wordt aspartaam niet verboden?
http://www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.html
Het achtergrondverhaal over aspartaam
http://www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.html
Aspartaam de zoete leugen en macht
Uitgebreid onderzoek Mission Possible
http://www.red-ice.net/specialreports/sucralose.html
Aspartaam in ratten en leukemie en lymfeklierklachten Engels 
Uitdaging Net Gezondheidsinformatie en links
Aspartame killing us by degrees part 3

Life after aspartame and sucralose 
Deze site is in Engeland niet meer
beschikbaar voor internetgebruikers in Engeland
Je krijgt dan de medeldeling 'Attorneys acting on behalf of the
manufacturers of sucralose, Tate & Lyle PLC based in London,
England, have requested that the information contained on this
page not be made available to Internet users in England'.
Alsjeblieft, daar worden we dus niet vrolijk van;
het bevestigt -helaas-  mijn zorg!

 http://www.mercola.com/sweet-deception-aspartame chewing gum Video

Rapporten over gevaren beginnen
door te dringen

New Mexico gaat aspartaam verbieden. Hoe zit dat in andere landen?
Holland Sweetener Company (HSC) is a 50/50 joint venture tussen DSM 
Netherlands en Tosoh (Japan) vanaf 1985. In 1988, startte de eerste aspartaam
productie unit in Nederland, en maakte HSC de grootste aspartaam producer in
Europa. HSC zette een netwerk van verkoopkantoren, agentschappen en
distributeurs over de hele wereld op.

Holland Sweetener Company VoF (HSC) heeft nu aangekondigd dat is beslist om
de productie van aspartaam eind 2006 te stoppen, incluis de joint venture met
Tosoh en DSM. Het is niet bekend als de productie op een andere manier of door
andere wordt overgenomen.

img
Video Update
img

VIDEO UPDATE -- Why Is Society Being Dumbed Down? - Will you be surprised by the answer that
Dr. Russell Blaylock, a prominent neurosurgeon,
provides?

The FDA Has Blood on its Hands
Discover why FDA policies are causing thousands to die every day.

De Europese Grondwet actueel en de richtlijnen waar ze het niet over hebben omdat ze veel rechten van je afpakken

 BAD SEED: The Truth About Our Food video

Nieuw bewijs link tussen kanker en aspartaam

Ook maakt aspartaam de weg vrij voor Parkinson
Why You Want to Lead a Healthy Lifestyle   Video: Why You Want to Lead a Healthy Lifestyle
Find out why Michael J. Fox should REALLY be your inspiration, pushing you toward making
healthier lifestyle changes.

Niettemin wordt aspartaam, sucralose e.d. nog steeds beschermd.
Ook door de Amerikanse FDA. FDA staat voor Food and Drug
Administration's Center for Food Safety and Applied Nutricion.
Ook het Voedingscentrum in Nederland vindt aspartaam en
sucralose veilig. Je mag ze geloven, maar lees dit artikel en de
links en neem je eigen beslissing. Let wel: onze voeding wordt
steeds meer bedreigd. Niet alleen door aspartaam en sucralose,
maar ook door genetische manipulatie.
Genetische Manipulatie Crime Onderzoekslijst

Er is echter nog meer aan de hand om je van een
gezonde leefwijze af te houden,

Ze gaan in 2009 serieus vitamines verbieden in Europa en de rest van de wereld
Lees hierover
verderop in dit artikel. De Codex Alimentarius, een bedreiging voor de mensheid.
Vitamines en natuurlijke producten worden in de hoek van kwakzalverij gedrukt
Your vitamins under attack

De reclame voor Joy, de zogenaamde suikervrije drank die de tanden niet aantast is
een grote leugen. Joy bevat de kwalijke sucralose. Dat tandartsen hierin trappen is
helemaal onbegrijpelijk. Er zijn posters onder tandartsen verspreid.

Inderdaad, er zijn al tandartsen die zo'n poster hebben. Dus denk je dat zit wel goed,
totdat je meer leest over aspartaam, sucralose etc. Meer
over tandvriendelijkheid
zie onderaan dit artikel.

Op weg naar een gezondheidsramp?

Sweet misery

Tai Chi Tao voor de gezondheid, maar we willen de mensen
ook graag gezond houden

 

Zie ook Aspartame disease research

en Aspartame dangers worldwide

Lezing over aspartaam/splenda in India

Aspartame and Splenda liars
Aquarius vitaliser gezond drinken

Rumsfeld als de man van NutraSweet drukte aspartaam erdoor (film)
Sucralose/Splenda food List USA

 

Waar zit onder anderen aspartaam e.d. in? De gegevens
komen van de eigen verpakkingen van de artikelen die
hier worden genoemd. De gegevens zijn dus
openlijk en
publiekelijk. Een overzicht van de zoetstoffen.


 

CSM Zoetjes met aspartaam;

Gold Sweet met aspartaam;

Nutrena Kristalpoeder met aspartaam;

Super Sweetener met aspartaam;

CSM Zoetstof  voor bijvoorbeeld het bakken van cake met sorbitol
en natriumsacharine;

Nutrena Zoetjes zak- en tafeldispender met cyclamaat;

Producten van Bional met sorbitol (slecht voor nieren en darmen).(zie

onderaan deze pagina een reactie van Bional)*.(Bional is een bekende
merknaam
en het is dan ook jammer dat het bedrijf sorbitol gebruikt. Het bedrijf heeft mij
benaderd en gaat bezien hoe ze het verantwoord kunnen veranderen).

Herbalife Dieetproducten, diverse smaken.

In het Atkinsdieet is Splenda toegestaan.

Modifast Dieetmaaltijd.
Optimax multi-vitamine en vitamine C voor kinderen bevatten ook
aspartaam.

Weightcare Dieetproducten Milk and Fruit light.

Vifit 0% vet met aspartaam.

Optimel Vivit magere kwark.

Campina Vitalinea fruitkwark van Danone 0% maar wel met aspartaam.
Light IJs van Hertog, 65 % minder vet en 45 % minder suiker, maaarrrr,
ja hoor, met aspartaam.

Kijk dus uit voor producten waarop staat 0%. Meestal zie je dan bij de
ingredi?nten aspartaam staan.
Zoals Cristal Clear light, frisdrank, met aspartaam en saccharine.
Joy
frisdrank
(er wordt gesuggereerd dat het de tanden niet aantast, TV reclame).
Inderdaad, er zijn al tandartsen die zo'n poster hebben. Dus denk je dat zit wel goed,
totdat je meer leest over aspartaam, sucralose etc. Meer
over tandvriendelijkheid
zie onderaan dit artikel.

Zie Tandvriendelijk

en Tandvriendelijk naar eigen zeggen.Zie ook de eigen tekst onderaan dit artikel


Dan de kauwgom. Zogenaamd lekker fris in je mond en goed voor je
tanden.

Freedent Kauwgom Winterfresh IngrediŽnten: Zoetstof (xylitol, sorbitol, mannitol, aspartaam,
acesulfaam k) gom, aroma, bevochtingsmiddel E422, kleurstof E171, verdikkingsmiddel E414,
glansmiddel E903, antioxidant E320.
Freedent Kauwgom Peppermint White IngrediŽnten: Zoetstof (xylitol, sorbitol, mannitol,
aspartaam) gom, bevochtingsmiddel E422, aroma's, natrium bicarbonaat kleurstof E171,
verdikkingsmiddel E414, glansmiddel E903, antioxidant E320.
Freedent Kauwgom For Kids, IngrediŽnten:, Zoetstof (sorbitol, xylitol, mannitol, acesulfaam k,
spartaam), gom, bevochtigingsmiddel E-422, aroma, antioxidant E320, kleurstof E120.


Ook in medicijnen worden verschillende van genoemde zoetstoffen
verwerkt.

De genoemde zoetstoffen helpen niet om overgewicht tegen te gaan.
Het is misleiding. Soft drinks cancern Cadbury Schweppes heeft
aangekondigd Splenda te gebruiken in dieet-7Up.

De Schweppes drankjes zonder suiker zullen dan zeker volgen.  

 

U mag zelf oordelen of het wel of niet goed voor u is.

Wij geven alleen weer waar aspartaam of sucralose in zit en doen
niets meer dan te vermelden wat er op de verpakking staat en te
verwijzen naar wat er al over gepubliceerd is. Naast de positieve
reclame-kant dus ook de andere kant van de zaak.

 

Maak zelf je frisdrank met kruidenthee. Zet een pot kruidenthee
(dat kan van losse thee en combinaties ervan) doe er eventueel
een theelepeltje honing bij, laat het koud worden en doe dat in een
kan in de koelkast of in een glazen fles met dop.

Ook een alternatief voor kinderen. Je kunt het ook mengen met mint,
venkel, gember etcetra.

Of pers sinaasappels uit en doe dat in een glazen fles met dop.

 

Pas ook op voor Canderel

 

Onderstaand meer atikelen, met daarnaast de soort en
de leverancier.

 

Actimel - yoghurtdrank - Danone

Air Freeze diverse smaken - kauwgom - Lidl

Aquafresh natural whitening - kauwgom - Aquafresh

Aquana Sportswater  Frisdrank in BelgiŽ
Cristal Clear light - frisdrank -

B3  fris  Looza

B&M Cassic Mint  kauwgom  Aldi

Bar le Duc  Appel  Bar le Duc

Bar le Duc  sinaasappel/perzik  Bar le Duc

Bentasil  keelsnoepjes Bentasil

Bules Chips Sweet Chilly Smithts

Campina drinkontbijt  geen suiker Campina

Centrum Junior A tot Zink  kinder vitamines Whitehall Laboratoria

Canderel  alle zoetstoffen appel  Canderel Nederland

Chapagne Pils  Limonade Gazeuze Raak
Bar le Duc - appel - Bar le Duc (Vrumona)
,,     ,,    ,, -  bessen-appel - Bar le Duc
,,      ,,    ,, -sinaasappel/perzik - Bar le Duc

Chaudfontaine bosvruchten frisdrank Chaudfontaine

Chupa chups lolly's cremosa aardbei  Chupa chups

Cola Euroshopper frisdrank - AH Huismerk

Cola Light Real Cool frisdrank  Bas v.d. Heyden

Cola Light  frisdrank  C-1000 huismerk

Cola Light  frisdrank Lidl Nederland

Cola Light  frisdrank Coca Cola

Cola Max frisdrank C-1000 en EDAH

Cola River Light Lemon frisdrank  Aldi

Colon Clean  sinaasappelsmaak  Colon Clean

Croky Crinkle Cut Chips Thai Sweet Paprika - Croky

Croky Thick Tasty Slices  Ketchup Special  Croky

Croky Thick Tasty Slices Piccalilli Croky

Crystal Clerar div. Smaken  Bronwater Vrumona

Curry Gewerz Golden Table Curry  Aldi

Dalphin Sportdrank div. Smaken Dalphin Winterswijk

Davitamon Kinder tandpasta Davitamon

Davitamon Junior Kinder multivitamine  Davitamon

De Bron Kauwgom  De Bron

Di?tcare  zoetstof in poedervorm C-1000

Dieetproducten Herbalife  div smaken  Herbalife

Dieetproducten Weightcare Milk en fruit light  Weightcare

Dorito's alle smaken  Snacks Smiths

Drink light frisdrank  C-1000 huismerk

Drink EDAH frisdrank  Interall Helmond

Drink Yoghurt Zuiveldrank  Friese Vlag

Dubbel Cooler  vruchtensap  Riedel

Dubbel Fris Light frisdrank  Riedel

Echinadrop  snoep Biover BelgiŽ

Eucaly drop voor de keel drop  BelgiŽ

Fanta Light frisdrank frisdrank Coca Cola

Fanta Lemon Light frisdrank Coca Cola

Fanta Pomela Light frisdrank Coca Cola

Fanta Sapaja frisdrank in BelgiŽ

First Choice Cola Light  frisdrank Superunie

Fisherman's Friend Mint extra fris  Lofthouse of Fleewood LTD

Freedent White Sweetmint kauwgom  idem

Freedent Winterfresh, idem Mentol, Peppermint

Fresh Greens Mondverzorgende kauwgom De Tuinen

Fresh Life peppermint kwauwgom Aldi

Fresh Mint kauwgom B&M

Stimorol sugar free - kauwgom - Stimorol

Fritessaus fritessaus Plus supermarkt

Frisk suikervrije mints Frisk

Fruit toffees De Bron - Natuurvoedingswinkels

Fybogel sinaas plantaardige vezeldrank  Reckitt Benckiser Belgi?

Giant Cola Light frisdrank Albert Heijn

Gold zoetstof Deka Markt/Deen

Haute Savoi yoghurt Aldi

Helly original Cola frisdrank Aldi

Helly limonadesiroop limonadesiroop Helly

Hermesetas Gold zoetstof  Hermesetas

Hero cassis light frisdrank Hero

Highway Cola & Sinas frisdrank -  Highway

Isomatrix  whey proteÔne Syntrax

Joy Vruchtenlimonade div. smaken Joy

Katjesdrop suikervrij drop Albert Heijn

Kinder Cola  frisdrank Raak

Kinder multivitamine multivitamine Trekpleister

Kinder voedingssupplement voedingssupplement Samenwerkende
apothekers

Kristalzoet zoetstof  Kruidvat

Labello lippenbalsem Labello

Lay's sensations Chips Thai Sweet chillie Lay's

Lemon & Lemon Light frisdrank Olus supermarkt

Lemon & Lime geen light frisdrank C-1000

Lemon & Lemon light frisdrank Albert Heijn

Limonade Siroop FiŽsta Edah

Limonade Siroop -  frambozen - Lidl

Limonade Siroop frambozen - Brug

Limonade Siroop frambozen - Euroshopper

Limonade Siroop Loots Supermarkt Hoogvliet

Limonade Siroop meerdere smaken Soda Club

Line Zoet en Slank zoetstof Aldi

Listerine actives coolmints mondverfrisser Listerine

London Tonic en London bitter lemon frisdrank London Tonic

Maaltijd Plus Dieet maaltijd  Weightcare

Modifast Dieet maaltijd  Modifast

Milk en fruit light -  melkdrank sinaasappel Friesche Vlag

Mona toetjes yoghurt Mona Woerden

Multikind alles in 1 multivitamine Etos

Multivitamines  - 12 vruchten nektar light DR. Siemer

Multivitamines  & ijzer voor kinderen - Kruidvat

Nalu frisdrank Nalu BelgiŽ

Natrena Kristalpoeder zoetstof  - Natrena

Natrena Gourmet zoetjes Natrena

Nattermann suikervrij keelpastilles Novum Pharma BV

Nubilottes drop Kleene

Optimel Drink drinkyoghurt Campina

Optimel vla vanille zuivelproduct Campina

Optimel Vivit magere kwark Campina

Optimel yoghurt Campina

Optimel yoghurt bosvruchten Campina

Orangina Light frisdrank Orangina

O/Zon Cool Mints kauwgom Galle & Jenssen

Pepsi Light en Max frisdrank Pepsi

Perfekt frisdrank div. smaken Hoogvliet supermark

Performance Pro 80% - krachtsportsupplement Performance

Playfair multivitaminen voor kinderen 4-14 jaar Firma Lamberts
Engeland

Prodent Cool Mint cleansing gum Prodfent

Raak Ranja Multi frisdrank Raak

Raak kinder cola frisdrank Raak

Raak limonadesiroop div. smaken Raak

Real American Light Cola frisdrank Super

Real Cool frisdrank Digros

Red Bull sugarfree frisdrank Red Bull

Red Baron extra strong citroenmelisse pastilles Vivil A. Muller
GMBH & Co KG

Ricola Lemon mint kruidenpastilles Zermatt Matterhorn

River Cola light frisdrank Aldi

River Pomela frisdrank Aldi

Roosvice drinkpakken Roosvice

Roosvice Siroop bosvruchten Roosvice

Sanoform tafelzoetstof Meulemnerg

Seven Up Light frisdrank Coca Cola

Seven Up Light frisdrank Vrumona

Sinas Euroshopper frisdrank geen light Albert Heijn

Sinas Light Edah frisdrank Interall

Sinas Light frisdrank Albert Heijn

Slagroom chocolade light ijs Hertog

Slagroomijs light ijs Hertog

Slimmetjes suikerklontjes met aspartaam Van Gilse

Slimpie limonade siroop Thijs Food Innovation

Slushpuppie gemalen ijs Slushpuppie

Smart Gum kauwgom Jumbo

Smart Mints kauwgom Aldi

Smint frisse adem Smint

Smint Instant Freshness frisse adem Aldi

Soda Club limonade siropen Gall & Gall en Hoying

Soesjes soesje diepvries diversen

Solevita multivitamin fruitdrank Lidl

Spa Clear sugarfree frisdrank Spa diversen

Spa & Fruit div. Smaken frisdrank Spa

Spiertrainingsmiddel Mass Builder diversen

Spiertrainingsmiddel Pro Nitro diversen

Sportlife kauwgom div. smaken RBV Leaf BV

Sprite Light frisdrank Coca Cola

Spudz snack Snack a Jacks

Stimorol Mega Bite kauwgom Stimorol Breda

Stimorol (ook niet suikervrij) kauwgom Stimorol Breda

Stimorol Ice Mint kauwgom Stimorol Breda

Sula caramel & strawberry suikervrije snoepjes Sula

Sula Orange & Lemmon suikervrije snoepjes Sula

Summit frisdrank div. Smaken C-1000

Tintelfruit light dubbelfris Perfekt

T?nissteiner Orange Fit vruchten frisdrank in BelgiŽ

T?nissteiner Zitrone Fit vruchten frisdrank In BelgiŽ

V-6  kauwgom V6 Consumer Service

Vitalife Super Pro 91 krachtsport supplement Vitalife

Vitalife Super Weightgainer krachtsport supplementVitalife

Vitalinea kwark aardbei Danone

Vitalinea  yoghurt Danone

Vitamine C-1000mg Additiva Dr. Scheffer

Vitamine C-1000mg kauwtabletten Optimax

Vivil Friendship citroenmelisse pastilles Lidl

Vivit Optimel magere kwark Campina

Weightcare Dieetproducten Milk and Fruit light Weightcare

Wicky zonder suiker kinderdrank frambozen Wicky

Xilifresh 100 kauwgom  Xilifresh

Yogho-Yogho rode vruchten- yoghurt - Campina

XyliFresh kauwgom voor de tanden Leaf Holland BV

Yogo-Yogo suikervrij yoghurtdrank Campina

Yoghurt Ontbijt yoghurtdrank Konings

Yakult Light zuivelproduct Yakult

Yoki-drink yoghurtdrink aardbei, framboos Mona

Yoki-drink yoghurtdrink perzik/banaan Mona

Yo-mild drink yoghurtdrink Mona

IJsthee citroen en perzik Albert Heijn, Euroshopper

IJSthee Clinton Eis Tee Clinton

IJsthee Lipton Lipton Ice Tea light Lipton

IJsthee Pickwick ijsthee diverse soorten Pickwick

IJsthee  rooybos instant ijsthee Jacob Hooy

Zoetjes  SŁssli Aldi

Zoetjes Alvo Alvo

Zoetstof  Sweetener Schlecker

Zoetstof  tafelzoetstof Match

Zoetstof Sweetener tafelzoetstof Albert Heijn, Euroshopper e.a.

 

Medicijnen

 

Acipen Solutab  behandeling infecties Yamaouchi Pharma BV

Augmentin behandeling infecties GlaxoSmithKline

Brexine behandeling reumatische pijnen  Christiaens Breda BV

Broxil siroop behandeling infecties SmithKline Beecham Farma

Buccalsone tabletten tegen aften en mondzweertjes Will Pharma

Calcevita Roche tegen tekort calcium Christiaens BV

Dafalgan Code?ne tegen hoofdpijn ook in BelgiŽ

Diacure smelttabletten tegen diarree Taxadria Pharmaceutica

Dioalyte Orange sachet bij vochtverlies RhŲne-Poulenc Rorer BV

Dolol-instant 500mg pijnstiller Flashtab Technology

Dynatonic  vitamine preparaat  EXEL Pharma Brussel

Fenoxymethyl  peniciline -  ---

Fluimucil vastzittend slijm Zambon Nederland

Fluimucil antidotum bij overdosis paracetamol Zambon Nederland

Imodium smeltabletten antidiareticum plastabletten Janssen-Cilag BV

Klean Prep poeder voor drank bij darmonderzoek  Norgine BV

Maxalt Smelt  bij migraine Merck Sharp & Dohme BV

Metamucil Obstipatie Pharmacia BV

Migrafin migraine Sanofi-Synthelabo BV

Movicolon  laxeermiddel  Movicolon

Motilium Bruistabletten anti braakmiddel Janssen-Cilag

Motilium instant anti braakmiddel Janssen-Cilag

Orofar lideca?ne keelpijn en angina Novartis Farmaceutica

Pepcidin  maag-darm  Merck Sharo & Dohme

Procef cefrprozil  antibiotica Bristol-Myers-Squibb

Prevacil 15mg tegen zuurbranden Prevacil

Quastran/Questran-? hypercholesterolemie Bristol-Myers Squibb

Remeron anti depressivum Organon Nederland

Rennie Anijs kauwtabletten zuurbranden Roche Consumer Health

Singulair Junior astma  Merck Sharp & Dohme

Spidifen 400 (Ibuprofen pijnbestrijder Zambon Brussel

Supradyn complex forte bruistablet multivitamines Roche Laboratoires

Tagamet formae var maag-darm Glaxo Smith Beecham

Tramagetic bruis  bij acute pijn Christiaens Breda

Transipeg laxeer middel  Transipeg

Vitamine C (citrus)  vitamine Biover Belgi?

Zafen  gewrichtsaandoeningen  Zambon Nederland

Zyvoxid granules  bij infecties  Pharmacia BV

Zantac 75 bruis maag-darm GlaxoSmithKline

Zomig ZIP-2 5  migraine Astra Zeneca

Zyprexa Velotab 5mg bij schizofrenie  Eli Lilly Nederland
Optimax - vitamine C en multi-viatmine voor kinderen - Optimax

 

Een lange lijst, maar deze lijst is niet compleet. De uitbreiding van
middelen waarin aspartaam en soortgelijke zoetstoffen in worden gedaan
gaat nog steeds door.

 

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft begin maart 2005 gewezen op het
feit dat kinderen niet te veel  kunstmatige zoetstoffen mogen hebben.
Het gaat hier om de zoetstof cyclamaat die kanker kan
veroorzaken. Kinderen tot vier jaar kunnen echter wel een teveel van de
zoetstof cyclamaat binnenkrijgen als zij grote hoeveelheden of verschillende
producten die met deze zoetstof zijn bereid, tot zich nemen.
En dat gebeurt, want aspartaam en sucralose zit reeds in talrijke producten.
Zie lijst hierboven.

 

Waarom deze bekendmaking? Is het een voorbereiding of afleiding
om straks andere
zoetstoffen op de markt te brengen? Aspartaam,
Splenda of Sucralose? Opvallend is de bevestiging
dat cyclamaten kankerverwekkend zijn. Waarom is deze stof dan
nog steeds toegestaan?. Men doet net of aspartaam onschuldig is.
Zelfs de Consumentenbond heeft gezegd dat aspartaam niet
schadelijk is.

 

Op 11 maart 1987 verklaarde Louis Elsas, professor in genetische
pediatrie aan de Emory University, voor het Amerikaanse congres
dat hij als biomedische wetenschapper 25 jaar onderzoek had gedaan
naar geboortedefecten. Hij zei dat met name de stof phentlalanine in
aspartaam de geboortedefecten veroorzaken. Hij stelde dat aspartaam
een toxine is voor het neurale stelsel en ook teratogenische effecten
heeft,
wat de angst bij vrouwen veroorzaakt om
een misgeboorte te krijgen.

 

Dat is wat aspartaam betreft.

Over Splenda en Sucralose komen ook diverse onderzoeken los.

Onder anderen dr. Joseph Mercola publiceert er regelmatig over en
citeert hierbij uit onderzoeken.
Inkrimping van Gevolgen die worden genoemd zijn: inkrimping van de
thymus tot 40 procent;

Vergroting van de lever en nieren;

Atrofie en lymfenfollikels in de milt en thymus;

Vermindering van rode bloedcellen;

Hyperplasia van het bekken;

Vermindering van het gewicht van de foetus en placenta;

Afgebroken zwangerschap;

Diarree/ darmstoornis;

Verlenging van de zwangerschapsperiode.

 

Gesteld wordt ook dat diabetici die deze zoetstoffen gebruiken een
glycosolatie in de hemoglobine
kregen, waardoor de suikerziekte niet meer onder controle is. Dat komt
door een vermeerdering van
glycosylate hemoglobine. Splenda is nog niet in Europese landen in productie,
maar door import van producten waarin het zit zullen mensen het binnen
krijgen. De industrie heeft er alle belang bij. In mijn archief zag ik dat in
1998 het blad Chemical Week 1,5 miljard dollar per jaar oplevert.
Sindsdien is het meer want de productie is uitgebreid.

 

Wij zitten hier nog met aspartaam en cyclamaten. De overheid maakt zich
overal druk om.
Cyclamaten worden nog steeds toegestaan ondanks dat al in de jaren
70 bekend was dat het
kankerverwekkend is.
Aspartaam mag nog steeds. Beiden worden een groot gevaar voor de
gezondheid en het geestelijk welzijn genoemd. Komt er een nieuwe
ziektemaker aan???

Sucralose (Splenda) klachten

Sucralose is gechlorieerde suiker (sucrose)als gevolg van chemische
verandering in de structuur van de suikermoleculen middels drie chlorine
atomen voor drie hydroxyl groepen. Het is 600 keer
zoeter dan gewone suiker. In 1991, Canada was de eerste die sucralose
toestond. voedingsproducten, met de zegen van de US Food and Drug
Administration. Dieet Cola was de eerste die het gebruikte.
zie variety of food products.
Studies op mensen met suikerziekte laten
bij gebruik van sucralose
(Splenda) een vermeerdering zien van glycosylate hemoglobine (HgbA1c),
een markeerder van lange termijn bloedglucose niveaus. Zo is 6-chloro-
deoxyglucose, bekend als anti-vruchtbaarheid en om zijn negatieve
neurotische effecten. Onderzoek bij ratten, muizen, konijnen hebben de
volgende problemen laten zien:

Gekrompen thymus klier 40%), vergroting van lever en nieren, atrophie
van lymfen - follikels in milt, vermindert groei, vermindert rode
bloedcellen, overmatige groei van het bekken (hyperplasie), hogere
bloeddruk, afgebroken zwangerschap, vermindert lichaamsgewicht
van foetus en placenta, diarree, moeheid, keel- en tong-aandoeningen,
ongecontroleerd gedrag.

Aspartaam, Sucralose/Splenda de suikervervangers

 Naast reclame als geen aspartaam   (No aspartame) maar Splenda
(sucralose dus)   zijn er nu ook reclames en tv-spotjes met  'No sugar'.
Ze zien er grappig uit.

                                                                                                                           

 

Onderstaande komt van de eigen site van Joy

"Weg met de tanderosie!
Tanderosie is een vorm van gebitsslijtage, waarbij het tandglazuur wordt
aangetast door zuren van buitenaf. Dit zijn voornamelijk zuren uit
voedingsmiddelen (fruit, vruchtensappen, snoep, mixdranken,
frisdranken). Het aantal kinderen met tanderosie is sterk toegenomen.
Inmiddels heeft ťťn op de drie twaalfjarigen last van tanderosie.
In veel drankjes zitten suikers en fruitzuren die tanden en
kiezen onherstelbaar kunnen beschadigen. Met de Rijksuniversiteit van
Groningen is daarom gezochtnaar een oplossing voor dit probleem.
En die oplossing is er nu: JOY."

                                  Let wel: dit is een citaat van hun eigen site)              

 

Joy de frisdrank waarbij je gerust je tanden kan laten zien,
want er zit geen suiker in,  maar wel sucralose. Ouders
denken dat het goed is voor hun kind(eren).
De reclame doet zijn werk en.... tandartsen bevelen het
immers ook aan. Zie
Laat je tanden zien

 

Pas ook op voor Canderel

 

Hoe de producten gepaard gaan met quasie
wetenschappelijke publicaties

 

Er worden mind control-technieken gebruikt. Er wordt
ingespeeld op angst voor
dikte en suikers en zo worden zogenaamde suikervervangers,
de genoemde zoetstoffen, op de markt gebracht. Met de
frisdrank Joy wordt ingespeeld op tandbederf. Er hangen
zelf hier en daar posters ervan in de wachtkamers.
Parallel hieraan komen de berichten( 12-4-2005) over
tanderosie bij kinderen vooral door frisdrank. Dus, denk je,
dan geef ik frisdrank die de tanden spaart.

 

Aspartaam en sucralose komen in steeds meer
voedingsproducten. Suiker wordt naar de achtergrond
gedrongen. Parallel hieraan komen de EU-voorstellen om
de suikerbietenboeren door maatregelen sterk te
verminderen. De prijs die de suikerbietenboeren al jaren
krijgen is al zeer weinig.
De weg naar aspartaam, sucralose, Splenda wordt op deze
wijze mooi voor de producenten ervan geplaveid.


Neem de schijf van vijf. Kaas staat er niet meer op.
Het is vervangen voor soja. Dit loopt parallel met de
verkooptechnieken van multinationals voor wie soja
een miljardenmarkt is. Het Voedingsbureau versterkt
de campagne voor soja door kaas om te ruilen voor soja.
Lees meer over soja Soja: niet zo goed als je denkt
Laat je niet op het verkeerde been zetten.

 

No Sugar - Geen Suiker - Geen suikerbietenboeren

 

Europese suikerbietenboeren worden door nieuwe regelingen de productie
onmogelijk gemaakt. Immers suikerbieten kan men elders goedkoper
bekomen en er is aspartaam, sucralose, Splenda,
en op deze manier krijg je een monopolie. Er is een alternatief, namelijk
Stevia, een zoetig plantje, waar je maar een klein beetje van hoeft te
gebruiken en dat zuiver en niet schadelijk is.
Helaas kan het niet massaal op de markt gebracht worden omdat de
suikergiganten het
tegenhouden, met behulp van regeringen. Typische samenloop?
Aspartaam en sucralose massaal op de markt en suikerbietenboeren
van de markt? Beide zaken lopen wel erg parallel.

Aspartaam de zoete leugen en macht

De RVU TV heeft in verschillende uitzendingen al gewezen hoe de
consument wordt misleid.
Zoals het zogenaamde bronwater van Bar le Duc. Op het etiket het mooie
Franse dorpje Bar le Duc, maar daar komt het water niet vandaan.
Het komt gewoon uit Bunnik van de Vrumona en het is gewoon leidingwater,
waaraan bubbels zijn toegevoegd. Een woordvoerder van het
waterleidingsbedrijf aldaar beaamde dat en zei 'Er zijn nu eenmaal
mensen die geflest willen worden'.

 

In 2009 gaan de vitamines en mineralen in de tang

 

Nu zijn de vitaminen en mineralen aan de beurt. Met ingang van
2006 zijn die gebonden aan
onredelijke regels en worden ze als gevaarlijk betiteld. Vreemd,
want onderzoek heeft uitgewezen dat het toedienen van vitamines
en mineralen aan gevangenen die onrustig of
agressief gedrag vertonen,
kalmerend werkt en ze er zich fitter voelen.
Door de vitamines
in de ban te doen wordt de weg vrij gemaakt voor meer
medicijnen en vaccinaties.

Er zijn talrijke onderzoeken dat het belang van vitamines en mineralen
aantoont.

 

                        

                          NEE TEGEN CODEX ALIMENTARIUS

Wat blijkt? De Wereld Gezondheids Organisatie is hierbij betrokken

http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp

 

In 2003 bevestigde een grootschalig onderzoek dat het mineraal selenium
de kans op prostaatkanker reduceert. In een jarenlange studie onder
58.000 mannen kwamen de Universiteit van Maastricht, TNO-Voeding
en de Technische Universiteit Delft tot deze conclusie.

Het was voor dit onderzoek al bekend dat een tekort aan selenium en zink
de kans op prostaatkanker vergroot. Er zijn nog meer voorbeelden te noemen.

 

Maar de industrie heeft andere plannen. De Farmaceutische industrie kan
vitaminen en mineralen niet patenteren. Daarom zijn ze bezig door
genetische manipulaties in fruit en groenten bepaalde

vitamines te stoppen en daar patent op te vragen. Dat levert dan meer geld op.

Het in de ban doen van vitamines heeft dus een ander doel dan zogenaamd
de consument te beschermen.

Ze gaan in 2009 serieus vitamines verbieden in Europa en de rest van de wereld


De Codex Alimentarius is er niet om de consument te beschermen:

 

Codex Alimentarius allows 7 deadly pesticides
Vitaminen, kruiden, mineralen VERBODEN, ILLEGAAL per 31/12/2009
11:17 AM 11th Dec 2006

Lab rats and the outcome of aspartame

 

 

Kritiek op farmaceutische industrie medicijnen voor kinderen 
Netwerkuitzendingen TV
U kunt de reportages hier terugzien >>

 

  Klik op view over medicijnen TV-uitzending (Engels) Mediaplayer

 

zie ook reportage over chemische industrie video (klik op) Nederlands

 

Formaline is een verboden stof in voedingswaren maar er zit er wel in.

Formaline in producten

Producten met formaline: kunstmelkpoeder als conserveermiddel,
anti transpiratie middel luiers, papieren zakdoekjes, maandverband,
tampons, inlegkruisjes, cosmetica, nagelverzorgingsproducten, servetten,
keukenrollen, papieren droogvellen ( op wc's), MUSK geurstoffen
die in contact komen met lucht daarvan veranderd de samenstelling in
Formaldehyde. LEVENSMIDDELEN als conserveermiddel,
bijvoorbeeld : melkpoeder voor de zuigeling, industriŽle en
huishoudelijke producten. En o.a. bij fabricage van: kleurstoffen,
paraformaldehyde, plastics (formaldehydehars), lijmen, textielfinish,
papier, gipsverband, geneesmiddelen

 

Onderstaand artikel is overgenomen van
De potentiŽle gevaren van sucralose

De potentiŽle gevaren van sucralose.
Er is een nieuw kunstmatig zoetstof in de handel en het bevind zich reeds
in een grote hoeveelheid producten, wat het wordt zelfs verkocht in
reformwinkels en vervaardigd door voeding geori?nteerde bedrijven.
∑ Maar is al bewezen dat het veilig is?
∑ Is het ook van enig nut voor het publiek?
∑ Helpt het bij gewichtsverlies?
∑ Zijn er ook onderzoeken bij mensen op de lange termijn?
∑ Is aangetoond dat het veilig is voor het milieu?
Het antwoord op elk van deze vragen is jammer genoeg een klinkend NEE!
De kunstmatige zoetstof sucralose, die onder de naam Splenda wordt
verkocht, is ťťn van de snel stijgende "volgende generatie" van suiker
vervangers met een grote zoetkracht. Het bevat geen calorieŽn en is
ongeveer 600 keer zoeter dan sucrose (witte suiker), hoewel het van
zoetkracht kan variŽren van 320 tot 1.000 keer, afhankelijk van de
toepassing in de voeding. Het witte kristallijne poeder proeft heel erg
als suiker, maar is intenser in zijn zoetheid.
Hoe wordt het vervaardigd.
Sucralose wordt geproduceerd door suiker (sucrose) te chloreren. Dit
impliceert het chemisch veranderen van de structuur van de suikermolecules
door drie chlooratomen te vervangen door drie hydroxylgroepen.
De geschiedenis.
Sucralose werd in 1976 door onderzoekers ontdekt die onder de auspici?n
van Tate & Lyle Ltd., een grote Britse suikerfabriek werkten. In 1980,
werkten Tate & Lyle met Johnson & Johnson, 's- wereld grootste
gezondheidszorg maatschappij, samen om sucralose te ontwikkelen.
In 1980 vormden Johnson & Johnson de McNeil Speciality Products
Company voor het op de markt te brengen van sucralose. In 1991,
werd Canada het eerste land om het gebruik van sucralose goed te
keuren. In April, 1998 verleende de Food and Drug Administration van
de V.S. goedkeuring voor sucralose om in een verscheidenheid van
voedingsmiddelen te worden gebruikt. Cola Light was het eerste product
in de V.S. met sucralose, dat in mei 1998 werd ge?ntroduceerd.
Sucralose werd nog niet goedgekeurd voor gebruik in de meeste
Europese landen, waar het nog nagegaan wordt.

Wat de veiligheid betreft.

Er zijn Weinig onderzoeken bij mensen naar de veiligheid gepubliceerd
over sucralose. Eťn kort onderzoek bij diabetespatiŽnten die de
zoetstof gebruiken toonde een belangrijke op de statistiek gebaseerde
verhoging van glycosylated hemoglobine, dat een markeer
punt is voor het niveau van de bloedglucose spiegel op de lange termijn
en dat gebruikt wordt om de controle van het bloed glucose bij
diabetespatiŽnten te beoordelen. Volgens de FDA houdt de "verhogingen
van het bloedglucose in dat de controle van diabetes verminderde.
Onderzoek bij dieren heeft aangetoond dat sucralose veel problemen
bij ratten, muizen, en konijnen, kan veroorzaken zoals:
∑ Gekrompen zwezerik klieren (tot 40% kleiner)
∑ Vergrootte lever en nieren.
∑ Atrofie van lymfefollikels in de milt en de zwezerik
∑ Verhoogd gewicht van de ingewanden
∑ Verminderd groei percentage
∑ Verminderd aantal rode bloed cellen
∑ Hyperplasie van het bekken
∑ Verlenging van de zwangerschap
∑ Afgebroken zwangerschap
∑ Verminderd lichaamsgewicht van de foetus en placenta gewicht
∑ Diarree
Volgens ťťn bron, betreffende de belangrijke vermindering van grootte
van de zwezerikklier, beweerde de "fabrikant dat sucralose onplezierig
was voor de knaagdieren om in grote hoeveelheden te eten en dat
verhongering het slinken van de zwezerikklieren veroorzaakte.

Toxicoloog Judith Bellin herzag de onderzoeken over ratten die onder
experimentele omstandigheden waren verhongerd, en kwam tot de
conclusie dat hun groei met een derde verminderd zou kunnen worden
zonder dat de zwezerik een belangrijke hoeveelheid gewicht zou
verliezen (minder dan 7 procent).
De veranderingen waren veel meer
uitgesproken bij ratten die met sucralose waren gevoed. Terwijl het
groeipercentage van de dieren verminderd werd met 7 tot 20 procent,
krompen hun zwezeriken zelfs 40 procent. (New Scientist 23 Nov 1991,
pg 13).
Een scheikundige verbinding chemisch verwant aan sucralose, 6-chloor-
deoxyglucose, is bekend om zijn anti-vruchtbaarheid- en neurotoxische
gevolgen, hoewel de onderzoeken bij dieren met sucralose deze gevolgen
niet hebben aangetoond.
Volgens het rapport "Final Rule" van de FDA, "Sucralose was zwak
mutageen in een test over de verandering van lymphomen bij muizen."
De FDA meldde eveneens dat veel andere onderzoeken
"onovertuigende" resultaten vertoonden. De vraag is hoe weinig
onderzoeken er momenteel over de sucralose kwestie bestaan.
Endurance News verstrekt de volgende lijst die dit feit illustreert:

Zoetmiddel Aantal onderzoeken *
Sacharine 2374
Aspartaam 598
Cyclamaten 459
Acesulfaam-K 28
Sucralose 19


*Gevonden bij het zoeken via MEDLINE

 

In termen van veiligheid, is het niet alleen de originele substantie
(sucralose) waar men zich ongerust over moet maken. Zoals de FDA
aangeeft, "omdat sucralose in sommige voedingsmiddelen kan
hydroliseren en de resulterende hydrolyseproducten ook door de
consument kunnen worden opgenomen."
Is er enig onderzoek bij mensen verricht Op lange termijn? Geen enkel.
Volgens de Medische tekst over Drugs & Therapeutiek, "Is de
veiligheid op lange termijn onbekend." Volgens deze tekst waren de
100 studies van de Fabrikant, (waarvan sommigen gevaren aantoonden)
duidelijk ontoereikend en tonen geen veiligheid in het gebruik op de
lange termijn."


Wordt Sucralose geabsorbeerd of gemetaboliseerd?
Ondanks de claims van de fabrikant van het tegendeel, wordt sucralose
duidelijk geabsorbeerd en door het lichaam gemetaboliseerd. Volgens
het rapport "Final Rule" van de FDA,, wordt 11 tot 27% van sucralose
geabsorbeerd door mensen, en de rest wordt onveranderd afgescheiden
in de faeces. Volgens de Japanse Raad van VoedselhygiŽne, wordt
ongeveer 40% van opgenomen sucralose geabsorbeerd. Het sucralose
in plasma heeft in de meeste studies een halveringstijd van 2 tot 5 uur,
hoewel de halveringstijd die bij konijnen werd gevonden veel langer is,
ongeveer 36 uur.

Ongeveer 20% tot 30% van de geabsorbeerde sucralose wordt
gemetaboliseerd. Zowel de gemetaboliseerde als de onveranderde
geabsorbeerde sucralose worden uitgescheiden in de urine. De
geabsorbeerde sucralose concentreert zich in de lever, de nier, en het
maagdarmkanaal. Volgens de medische tekst, wordt sucralose afgebroken
"in kleine hoeveelheden 1,6- dichlorofructose, een chemisch product dat
niet voldoende bij mensen is getest. Volgens het tijdschrift voor
consumenten onderzoek is er over gechloreerde bestrijdingsmiddelen
enige bezorgdheid over sucralose omdat het een gechloreerde molecule is.
Sommige gechloreerde molecules dienen als basis voor pesticiden zoals
D.D.T., en worden opgeslagen in lichaamsvet.

 

Johnson & Johnson echter, benadrukten dat sucralose de stofwisseling
passeert zonder te worden geabsorbeerd. Natuurlijk, is deze bewering
over het niet geabsorbeerd worden volledig onzinnig. Zoals hierboven
is aangetoond, wordt een wezenlijke hoeveelheid sucralose geabsorbeerd,
zodat dat argument niet opgaat. Volgens de HAD, "beweert de Fabrikant
dat het chloor dat aan sucralose wordt toegevoegd gelijkwaardig is aan
het chlooratoom in de zout molecule (NaCl) . Dat is niet het geval.
Sucralose lijkt meer op het opnemen van uiterst kleine hoeveelheden
gechloreerde pesticiden, maar wij zullen dat nooit weten zonder
onafhankelijk onderzoek bij mensen op de lange termijn.


Verontreinigende stoffen

De FDA erkent dat sucralose "bij een zuiverheid van ongeveer
98% wordt geproduceerd. Hoewel dat vrij zuiver kan klinken,
wat zit er in die resterende 2%? Het blijkt dat het uiteindelijke
sucraloseproduct kleine hoeveelheden potentieel gevaarlijke substanties
bevat zoals:
∑ Zware Metalen (bv. lood)
∑ Arseen
∑ Triphenilphosphine Oxide
∑ Methanol
∑ Gechloreerde Disaccharides
∑ Gechloreerde Monosaccharide

Hoewel de productie richtlijnen de grens van deze substanties bepalen is er
geen waarborg dat dergelijke grenzen altijd bereikt zullen worden.
Milieu kwesties
Ondanks het feit dat een gedeelte van de sucralose wordt gemetaboliseerd
tot sommige chemische stoffen van twijfelachtige aard wordt het grootste
gedeelte van de gebruikte sucralose onveranderd afgescheiden met de
faeces en in de urine. Hoewel dat voor de persoon die het gebruikt goed
kan zijn, zou het niet zo goed voor het milieu zijn. Hoewel sucralose daar
waar het wordt goedgekeurd voor de verkoop, door het toilet wordt
gespoeld, is wat er daarna mee gebeurt eenvoudig een kwestie van
speculaties. Ik ken geen onderzoeken die aantonen wat er met het
chemische product gebeurt zodra het rioolwater wordt behandeld en
dan terug komt in het milieu.


∑ Blijft het stabiel of reageert het met andere substanties om nieuwe
samenstellingen te vormen?
∑ Is sucralose of welke overblijvend chemisch product veilig voor
het milieu?
∑ Hoe zal dit chemisch product het waterleven, zoals vissen, evenals
andere dieren be?nvloeden?
∑ Zal sucralose in onze watervoorziening gaan verschijnen, net zoals
dat met sommige drugs al gebeurt.


Natuurlijk, zullen wij waarschijnlijk de antwoorden op deze vragen
gedurende vele jaren, in het geheel niet kennen. E?n van de
belangrijkste redenen hiervoor is dat de FDA geen Verklaring vereiste
voor de Milieueffecten van sucralose, omdat met hun eigen woorden, de
"actie geen belangrijk effect op het menselijke milieu zal hebben." een
onderzoek vond dat sucralose in zowel water als grond door
microrganismen wordt gemetaboliseerd (Labare 94). Nochthans, is
het ecologische effect van dit nieuwe chemisch product dat in het milieu
wordt geÔntroduceerd onbekend.
Is er een Voordeel voor Consumenten?
Volgens het tijdschrift voor consumenten onderzoek levert sucralose
sommige voordelen op voor de bedrijven die het maken en gebruiken,
maar niet voor de consument. Zij verklaren: Maar is dergelijk voedsel
echt voordelig wenselijk? Diabetici, mensen die op hun gewicht letten
en het grote publiek zouden betere voedselkeuzen kunnen maken door
eerder onbewerkte dan hoogst bewerkt voedsel te selecteren;
bijvoorbeeld, appelen, in plaats van gebak; of duidelijker, eerder dan
gezoete zuivel. Zij merken op dat de niet calorische kunstmatige zoetstoffen
de conventionele zoetstoffen niet vervangen, maar eerder aanvullen.
Zij merken op dat vanaf 1990 Amerikanen gemiddeld 20 pond kunstmatige
zoetstof gebruikten als aanvulling van suiker, en aangezien de consumptie
van suiker-substituten ook zo is toegenomen is dat ook met consumptie
van suiker het geval.
Helpt Sucralose bij GewichtsVerlies?
Volgens het tijdschrift voor consumenten onderzoek "is er geen duidelijk
bewijs dat de suikervervangers nuttig zijn bij gewichtsvermindering.
In tegendeel, er is bewijs dat deze substanties de eetlust kunnen bevorderen."
Waar wordt Sucralose gevonden?
In de Verenigde Staten, heeft FDA het gebruik van sucralose in 15 soorten
voedsel en drank goedgekeurd:
∑ Gebak en gebak mixen
∑ Kauwgom
∑ Zoetigheden en glazuur
∑ Vetten en olie (sla dressings)
∑ Vruchten en water ijsjes
∑ Jam en gelatinepudding
∑ Bewerkt fruit en Vruchtensappen
∑ Zoete sausjes, toppings en siropen
∑ Frisdranken en basis voor frisdranken
∑ Koffie en thee
∑ Bevroren desserts en mixen
∑ Gelatines, pudding en vullingen
∑ Melk produkten
∑ Suiker vervangers
Vergelijking met andere zoetstoffen.
De public relation noemt verschillende voordelen boven andere
zoetstoffen zoals:
∑ Anders dan saccharine, laat sucralose geen bittere smaak achter.
∑ Anders dan andere kunstmatige zoetstoffen, blijft het bij hoge
temperaturen stabiel.
∑ Anders dan bij suiker, verhoogd het niet de bloedsuiker waarde
Als vergelijking met de 600 maal grotere zoetkracht dan suiker
laten we dan ook eens naar de andere zoetstoffen op de markt kijken:
∑ Sacharine - 300 tot 500 maal zoeter
∑ Aspartaam - 150 tot 200 maal zoeter
∑ Acesulfaam K - 200 maal zoeter.


Het grote geld

 

Een rapport uit 1998 in Chemical Week verklaart dat de markt van
zoetstoffen met grote intensiteit ongeveer $1,5-miljard per jaar is
ongeveer 70%-80% van die markt staat op naam van frisdrank zoetstoffen,
waarvan aspartaam bijna het monopolie heeft. Zij merken op dat hoewel
sucralose 50% zoeter is dan aspartaam, het moeilijk zal zijn om de vele
frisdrank producenten te overreden om aspartaam op te geven, aangezien
het op grote schaal door de consument wordt goedgekeurd.
Controleert iedereen de reacties na de goedkeuring?
Blijkbaar niet.
Zonder opgezet systeem om na de goedkeuring de
ongunstige gevolgen te controleren, hoe is het dan mogelijk de consumptie
van sucralose op grote schaal en op lange termijn te volgen te controleren
en vast te stellen dat het veilig is?


Technische Informatie


Sucralose wordt gemaakt van sucrose door drie chlooratomen uit te
wisselen voor drie hydroxylgroepen om de verbinding van 1.6-
dichloro-1.6-dideoxy-BETA-D-fructofuranosyl-4-chloor-4-deoxy-
alpha--D-gal actopyranoside te krijgen. Dit wordt berijkt in een vijf-
stappen proces. Langdurige opslag, in het bijzonder bij hoge temperaturen
en lage pH, zorgt er voor dat sucralose afbreekt in 4-chloor-4-deoxy-
galactose (4CG) en 1.6-dichloro (1.6 DCF)> Het Chemische verkorte
Registratie nummer (CAS Reg. No.) voor sucralose is 56038-13-2.
Moet Sucralose worden vermeden?


De Website Van de Holistische Geneeskunde
haalt de volgende redenen aan om sucralose
te vermijden:


∑ De onderzoeken voor de Goedkeuring vermelde de potenti?le giftigheid
van sucralose.
∑ Er zijn geen * onafhankelijk * gecontroleerde onderzoeken bij mensen
over sucralose
(te vergelijken met 15 jaar geleden ivm aspartaam).
∑ Er zijn geen (12-24 maanden durende) onderzoeken bij mensen op lange
termijn over de gevolgen van sucralose.
∑ Er is geen toezicht op de gevolgen voor de gezondheid.
Het kostte de regering decennia om te bekennen dat er talloze duizenden
sterfgevallen door tabak waren. Waarom? Eenvoudig omdat er geen
controle of epidemiologische studies waren geweest. Zonder dergelijke
controle en studies, kunnen de reusachtige gevolgen gemakkelijk
ongemerkt blijven. Krijgen produkten met Sucralose enige waarschuwing
of verklaring op het etiket? Neen. De regel gevende agentschappen en de
wetenschappelijke onderzoeks lichamen, die de veiligheid van sucralose
hebben ondersteund hebben geen waarschuwingsinformatie vereist om op
de etiketten van de produkten te worden geplaatst die met sucralose
worden gezoet. Het tijdschrift voor consumenten onderzoek besluit:

Aangezien Amerikanen steeds grotere hoeveelheden van dergelijk
voedsel en dranken blijven kiezen, kunnen de zoetstoffen naar grotere
consumptie niveau's stijgen. De gevolgen voor de gezondheid op de
lange duur vergen zorgvuldige evaluatie. Dragen extra goedgekeurde
zoetstoffen echt bij aan een goede gezondheid? Voldoen zij werkelijk
aan speciale dieet behoeften? Of, moedigen zij verder slechts slechte
dieet keuzen aan?
PS: Als u iemand kent die mijn nieuwsbrief zou willen ontvangen, aarzel
dan niet om dit bericht aan hen te versturen. Zij kunnen inschrijven door
me te emailen op drgazsi@snet.net  om aan mijn verzendlijst te worden
toegevoegd.
"Dr Michael Gazsi"
Vertaling: Ed Gunneweg

 

Onderstaand artikel is van BETTY MARTINI van de organisatie
Mission Possible International

 

Aspartaam en klachten
U kunt zelf bepalen of onderstaande situatie ook op Nederland van
toepassing is

Veronderstel dat uw zoon of dochter ononderbroken een hoeveelheid gif
krijgt toegediend dat de intelligentie vermindert, het geheugen vernietigt,
blindheid, hersentumoren en andere soorten kanker, constante
vermoeidheid, depressie, ADD, paniek aanvallen, woede, paranoia,
diabetes, epileptische insulten en zelfmoord veroorzaakt. Veronderstel
dat het gif wordt ondersteund door uitgebreide advertentie campagnes
en dat de producenten steekpenningen geven aan de Amerikaanse Diabetes
Vereniging, de AMA en aan iedereen, om ons er maar van te overtuigen
dat het zo veilig is als wat.

Veronderstel dat de leugens worden ondersteund door de bureaucratie
die weet dat het de dood van uw kind kan betekenen, maar de ambtenaar
die het gif goedkeurde kreeg een geweldige baan aangeboden net zoals
veel van zijn voorgangers. Dit zijn echter geen veronderstellingen! Het is
de bittere realiteit Aspartaam/Nutrasweet, Monsanto, de FDA, Coca Cola,
Pepsi, en honderden anderen uit de voeding-, dranken- en geneesmiddelen-
industrie die een bekend vergif aan hun producten toevoegen, ontwikkeld
door bedrog, waarbij alleen de winst telt!
Hier staan een paar van de 92 reacties die voorkwamen in meer dan
10.000 klachten.

Aspartaam werd uitgevonden door G.D. Searle Co. dat in 1985 door
Monsanto werd opgekocht. Zestien jaar lang weigerde de FDA het goed
te keuren tot in 1981, toen Commissaris Arthur Hayes de bezwaren van de
publieke onderzoeksraad en de protesten van de Amerikaanse Frisdranken
Industrie terzijde schoof en er zijn goedkeuring aan gaf. De onderzoeken
die door Searl verstrekt waren, waren zo slecht dat het Ministerie van
Justitie Searl wilde vervolgen voor fraude. De verjaringstermijn liep ten
einde en de zaak verliep.

De giftigheid van aspartaam is bevestigd door de beste artsen in de
wereld! Uw dokter hoeft het niet te weten, omdat hij bewust verkeerde
inlichtingen heeft gekregen van de "bevoegde instanties". Veel patiŽnten
hebben symptomen van vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, geheugen
verlies, beschadiging van de gezichtszenuw en epileptische insulten maar
er wordt een verkeerde diagnose gesteld. Geef hem deze feiten en vraag
hem om naar de website www.aspartaam.nl/artsen te gaan.

Aspartaam verwoest jonge hersenen! Docenten vertrouwen meer en meer
op Ritalin, Prozac en andere geneesmiddelen die inwerken op de psyche
om de orde in de klas te kunnen handhaven. Zodoende wordt onderwijs
in het vervolg behandeling met medicijnen. Bestrijden brandweerlieden
rook? Aspartaam is het vuur, ADD [gebrek aan aandacht] is de rook van
het geweld dat de hersenen en levens van onze kinderen verwoest.

Dr Miguel A. Baret uit de Dominicaanse Republiek verwijderde melk
uit het dieet van 360 kinderen, omdat koemelk een speciaal eiwit bevatte
dat diabetes kan veroorzaken, vooral bij kinderen. Ze kregen in plaats
daarvan limonade, gezoet met aspartaam, en veel kinderen kregen
"abnormale rusteloosheid, concentratie stoornissen, prikkelbaarheid en
depressie." Toen Dr. Baret de aspartaam verwijderde: "Waren de
resultaten verbazingwekkend. Hun symptomen verdwenen bij allemaal
in 4-6 dagen." Bedankt Dr. Baret, voor dit onderzoek dat aantoont wat
aspartaam doet met de hersenen van onze kinderen.

Endocrinoloog H.J. Roberts, bestudeerde aspartaam gedurende 15 jaar en
heeft gegevens over meer dan 1300 slachtoffers. Hij verklaarde de
Aspartaam Ziekte tot een wereld epidemie. Dr. Roberts werd door het
medische tijdschrift 'Practice 84' gekozen als de beste arts in de VS en is
auteur van boeken die bij de opleiding van duizenden artsen gebruikt worden.
40% van onze kinderen gebruikt aspartaam en als uw kind diabeet is zegt
Roberts zal aspartaam er voor zorgen dat het bloedsuiker niet onder controle
is te houden, het verwoest de optische zenuw en veroorzaakt diabetische
convulsies. Zijn boeken: "Aspartame is it same, Sweetn'r Dearest en
Defense Against Alzheimer's Disease" zouden bij iedere arts op de
boekenplank moeten staan en u zult ze nodig hebben als uzelf of uw kind
slachtoffer is.

 

Dr Ralph Walton, psychiater, voorzitter van het Centrum voor gedrags
medicijnen: "We weten al jaren dat wanneer aspartaam wordt opgenomen
met een calorierijke maaltijd, de gebruikelijke physiologische stijging van
triptofaan wordt geblokkeerd terwijl phenylalanine en tyrosine concentraties
worden verhoogd. Deze veranderingen in de voorlopers van de amino
neurotransmitters kunnen, geloof ik, de indoleamine/catediloramine balans
veranderen en aldus een serieus effect hebben op de stemming en kennis ...
depressiviteit, psychische angst, duizeligheid, paniek aanvallen,
misselijkheid, geirriteerdheid beschadiging van het geheugen en
concentratie." Deze arts verklaarde in het programma 60 minuten dat
al de door Monsanto/Nutrasweet financierde onderzoeken aantoonden
dat aspartaam veilig was, maar dat bijna 100% van de onafhankelijke
onderzoeken problemen aantoonden.

 

Monsanto wil geen onderzoek laten doen dat ze niet kunnen controleren
en weigerden Dr. Walton aspartaam te verkopen voor zijn onderzoek.
Nadat een persoon een netvlies loslating kreeg en bij een andere de
ogen begonnen te bloeden en anderen klaagden dat ze vergiftigd werden
stopte hij zijn onderzoek. Wist Monsanto wat ze konden verwachten?...
Je kunt net zo goed vragen of de zee nat is.

Als uw kind medicijnen gebruikt, bedenk dan dat de oorspronkelijke
aanvraag voor aspartaam als medicijn werd teruggetrokken om het als
voedingsadditief op de markt te brengen, waarbij een veel lagere controle
van de bijverschijnselen vereist was.
Het wordt echter wel veel toegepast in allerlei medicijnen, ook voor
kinderen.
Er is interactie met veel verschillende medicijnen, zoals mono-amine-
oxidase-remmers, alpha-methyldopa en L-dihydroxphenylalanine om er
maar een paar te noemen. Aspartaam veroorzaakt onvruchtbaarheid.
Vrouwen zitten in vruchtbaarheids klinieken light te drinken en dat is nou
precies de reden waarom ze daar zijn.

 

Dr Louis Elsas, professor in de kindergeneeskunde en erfelijkheids-
wetenschappen bij de Emory Universiteit, getuigde voor het congres:
"Aspartaam is in feite een welbekend zenuwgif, het is teratogeen
[veroorzaakt geboorte defecten] dat bij sommige onduidelijke hoeveelheden
de zich ontwikkelende hersenen onherstelbaar zal beschadigen en nadelige
gevolgen kan veroorzaken. Ik ben in het bijzonder boos op de soort
advertenties die de verkoop van een zenuwgif aanmoedigen bij de jeugd.
[2 november 1987]

Een recent onderzoek bij de Universiteit van Barcelona, Spanje [C. Trocho]
heeft aangetoond dat formaline zich ophoopt en het DNA beschadigt,
opgeslagen wordt in de nier- en leverweefsel, vetweefsel, retina en
hersenen. In haar artikel vraagt de Australische Arts Dr. Sandra Cabot
zich af, waarom iemand in hemelsnaam aspartaam zou gebruiken:
"Ik zou het niet in mijn lichaam stoppen omdat ik nog niet gebalsemd
wil worden." Aspartaam is "Doe het zelf Balseming", daar het wordt
omgezet in formaline en ook in mierenzuur.

 

Dr James Bowen, die lijdt aan ALS [de ziekte van Lou Gehrig] door
aspartaam heeft heftige gevoelens over het probleem: " Aspartaam is
massa vergiftiging van het Amerikaanse volk en van de rest van de
wereld. .... Ieder bekend stofwisselingsproduct van aspartaam is van
bekende of twijfelachtige giftigheid en duidelijk onveilig voor menselijk
gebruik. De enige verantwoordlijke actie die genomen zou kunnen worden
is het onmiddelijk uit de handel nemen van aspartaam, het volledig
bekend maken van de giftigheid, volledige schadeloosstelling voor
de slachtoffers en verder iedereen strafrechtelijk vervolgen die bij
het op de markt brengen van aspartaam betrokken was. Met inbegrip
van diegenen die zo ijverig bezig zijn om het op de markt te houden.

Neurochirurg Russell Blaylock, verklaart dat aspartaam een vergif is
als arsenicum en cyanide die verwarring, desoriŽntatie, epileptische
insulten, kanker, pancreas-, baarmoeder-, eierstok- en hersentumoren
veroorzaakt en leidt tot de ziekte van Alzheimer. Lees: Exitotoxins,
The taste that kills. Luister ook naar het radio interview van dr.
Blaylock op www.dorway.com  Moedige klokkeluiders als deze hebben
tijdens drie hoorzittingen van het congres gesproken, maar de lobby
van de industrie en de politieke acties houden het vergif in voeding in
de wereld. Onze enige mogelijkheid als gebruiker is door middel van
persoonlijk contact, daar de media betaald worden door de inkomsten
van advertenties om Nutrasweet/Equal/Cola Light enz te kopen.

JA! U KUNT HET VERSCHIL UITMAKEN! Gedurende zeven jaar
heeft Mission Possible, een vrijwilligers strijdmacht, het alarm geluid.
De resultaten worden aangetoond door de prijzen van de aandelen. In 3 jaar
tijd is de aandelenmarkt 80% gestegen maar Coca Cola ging 10%
omlaag. Investeringen in Monsanto zijn waardeloos. Ze proberen de
Nutrasweet melkkoe te verkopen, maar niemand schijnt geÔnteresseerd
te zijn. Ze denken er over om het af te stoten als een apart bedrijf,
waarschijnlijk om onder hun wettelijke verantwoordelijkheid uit te komen
bij een massa slachtoffers. Het is een teken aan de wand voor deze
zelfzuchtige verwoesters van de gezondheid van het mensdom.

Zorg dat het uit scholen verdwijnt! Spaar levens door iedereen te
informeren die u kent! Zorg dat u het niet meer in huis heeft! Invaliditeit
en dood zijn een te hoge prijs voor kollektieve hebzucht!

MISSION POSSIBLE INTERNATIONAL
BETTY MARTINI, Founder,
9270 River Club Parkway,
Duluth,
Georgia 30097

 

Onderstaand artikel geeft ook veel onderzoeken weer

De zoete leugen
De controverse rond aspartaam - het synthetische zoetmiddel - laait weer
op, al zal de consument daar in de supermarkt niets van merken. Het
groeiende assortiment voedingswaren met aspartaam doet zelfs vermoeden
dat het om een geaccepteerd en veilig toevoegsel gaat. In de media wordt
er verdeeld over geschreven: de bangmakers versus de goedpraters. Kan
er wel zo zwart-wit over worden gedacht?
door Dennis Rodie
De geschiedenis van de zoetstof aspartaam is een klassiek voorbeeld van
machtsmisbruik en onderzoeksfraude. Eind 1965 was aspartaam een
toevallige ontdekking van James Schlatter, wetenschapper bij het
Amerikaanse chemische bedrijf G.D. Searle. Pas in 1969 werd aspartaam
-wat bestaat uit 40% asparaginezuur, 50% fenylalanine en 10% methanol-
bekend als de zoetstof die 200 maal zoeter is dan gewone suiker.
In Amerika beslist de FDA (Food and Drugs Administration) -een soort
Keuringsdienst van Waren- of een voedingsmiddel, medicijn of cosmetica
op de markt gebracht mag worden. G.D. Searle's interne memo onthulde
de benadering die men destijds hanteerde: "Tijdens deze ontmoeting
[met FDA ambtenaren] is het grondbeginsel van onze benadering ze zover
te krijgen dat ze 'ja' zeggen. We gaan eerst dingen opnoemen waarvan we
weten dat ze die met 'ja' gaan beantwoorden, ook al moeten we dingen
erin gooien die niet belangrijk voor ons zijn. Gewoon om ze in een
ja-stemming te brengen".
In 1970 liet G.D. Searle de biochemicus Dr. Harry Waisman onderzoek
doen op apen.
E?n aap stierf na 300 dagen, bij 5 andere apen veroorzaakte aspartaam
zware epileptische aanvallen. (Dr. Waisman heeft zijn studie nooit af
kunnen maken omdat hij onverwachts in maart 1971 kwam te overlijden).
De neuropatholoog en psychiater Dr. John W. Olney liet G.D. Searle weten
dat asparaginezuur gaten veroorzaakten in de hersens van muizen. Vooral
in combinatie met Monosodium Glutamaat (een smaakversterker) vergrootte
het bij kinderen het risico op hersentumors. Searle verwijderde deze
resultaten uit hun presentatie van 150 testrapporten aan de FDA.
Dr. Martha Freeman van de FDA kwam tot de conclusie dat de ingeleverde
data niet voldoende was om potentiŽle vergiftigingsverschijnselen van
aspartaam goed te onderzoeken. Ze bekritiseerde met name de studies die
met ťťn dosering waren uitgevoerd. Freeman's advies aan de FDA-
commissie was dat zolang Searle de veiligheid niet kon garanderen,
aspartaam van de markt moest worden gehouden. Haar advies werd echter
genegeerd.
Op 26 juli 1974 liet de FDA een beperkte verkoop van aspartaam toe,
dit ondanks het feit dat verschillende FDA ambtenaren serieuze
tekortkomingen hadden gesignaleerd. Voordat het op de markt verscheen,
tekende de neuropatholoog Olney samen met de consumentenadvocaat
James Turner officieel bezwaar aan omdat ze ervan overtuigd waren
dat aspartaam schade aan de hersenen veroorzaakte.
In juli 1975 benoemde FDA directeur Dr. Alexander Schmidt een
speciale werkgroep om de 25 voornaamste onderzoeken van Flagyl,
Aldactone, Norpace en het zoetmiddel aspartaam nader te bekijken.
De werkgroep werd geleid door FDA's hoofdonderzoeker Philip Brodsky
en FDA toxicoloog Dr. Adrian Gross. De uitkomst van hun onderzoek was
alarmerend. Brodsky meende zelfs dat de werkgroep nog nooit eerder
zulke slechte studies als die van G.D. Searle had gezien en voegde eraan
toe dat sommige leden van de werkgroep tot de meest ervaren onderzoekers
behoorden. Hij schaamde zich zelfs dat zulk werk naar de FDA was gestuurd.


Op 5 december 1975 schortte de FDA de beslissing voor de goedkeuring
van aspartaam op als gevolg van de voorlopige conclusies van de
werkgroep. G.D. Searle had toen al 19,7 miljoen dollar ge?nvesteerd in
een onafgebouwde fabriek in Augusta (Georgia) samen met aspartaam
productiefaciliteiten van 9,2 miljoen. In juli 1976 besloot de FDA om 15
aspartaamstudies waarbinnen de werkgroep problemen had ontdekt nader
te onderzoeken. Drie daarvan werden onderzocht door een werkgroep van
vijf, geleid door Jerome Bressler. G.D. Searle wist de FDA ervan te
overtuigen om de resterende 12 studies te laten onderzoeken door een
priv?-onderneming, University Associated for Education in Pathology
(UAREP) en ontving van de FDA 500 000 dollar.


Op 10 januari 1977 liet de nieuwe hoofddirecteur van de FDA Richard
Merril aan procureur Samuel Skinner weten een gerechtelijk onderzoek
te willen starten naar G.D. Searle. De beschuldigingen waren het bewust
vervalsen en verbergen van studieresultaten inzake de veiligheid van
aspartaam. Eind januari hadden Skinner en Searle's advocatenkantoor
Sidley & Austin een bijeenkomst nog voordat een jury bijeen was
geroepen. In een vertrouwelijke memo van 8 maart liet Skinner zijn

medewerkers weten dat hij inmiddels was begonnen met onderhandelingen
om te gaan werken bij Sidley & Austin. Vier maanden later werd dat een
feit (In 1991 werd Skinner stafchef in Bush's Witte Huis nadat hij Minister
voor Verkeer en Waterstaat was geweest). Zijn opvolger Thomas Sullivan
en zijn assistent William Conlon lieten de zaak te lang op zijn beloop en
de verjaringstermijn liep af. Conlon accepteerde in 1979 een baan bij
Sidley & Austin.


In augustus 1977, werd het 'Bressler-rapport' vrijgegeven. Opnieuw was
de conclusie dat er grove fouten waren gemaakt. Bressler zei zelf: "De
studie is hoogst twijfelachtig. Waarom heeft Searle het niet beter bekeken
wetende dat de hele samenleving toegang heeft tot dit product?" Enkele
voorbeelden uit het rapport: in een studie van Searle waren 98 van de 196
dieren overleden (waarvan de lijkschouwing tot soms een jaar op zich
liet wachten). Ook was er geen documentatie van de oorsprong of de
leeftijd van de dieren. Andere studies zaten vol met fouten en
tegenstrijdigheden; zo waren er dieren gestorven en miraculeus weer
tot leven gebracht. In ťťn experiment waren 15 foetussen verdwenen.


Meteen benoemde directeur Howard R. Roberts van het FDA's 'Bureau
of Food' een werkgroep van het 'Center for Food Safety and Applied
Nutrition' (CFSAN), met aan het hoofd toxicoloog Jacqueline
Verrett om het Bressler rapport te herzien. (Roberts verliet in 1978
de FDA om vice-directeur van de 'National Soft Drink Association'
te worden).


Op 28 september 1977 ontving Roberts het eindresultaat waarin stond
dat het Bressler rapport op waarheid berustte, al werden de resultaten
gebagatelliseerd. Na het verlaten van de FDA, vertelde Verrett over haar
frustraties destijds: "Het is overduidelijk dat ergens het allemaal werd
vergoelijkt. Ik heb serieus gedacht om gewoon uit de werkgroep te stappen".
Ondertussen stelde G.D. Searle een nieuwe president-commissaris aan,
Donald Rumsfeld, een voormalig lid van het Congres en ex-stafchef van het
Witte Huis tijdens de Gerald Ford regering. James Turner maakte de
opmerking dat Searle ervan overtuigd was dat toestemming om aspartaam
op de markt te krijgen, meer een politiek dan een wetenschappelijk
probleem was. (Rumsfeld is nu overigens Minister van Defensie in de
Bush-regering, een positie die hij eerder bezette onder president Ford.
Ook stond hij aan het hoofd van Bob Dole's presidentiŽle
verkiezingscampagne in 1996).


Eind 1978 leverde de UAREP hun analyse van de 12 resterende studies
in. Deze vond dat er niets mis was met de originele data. (De directeur
van de UAREP gaf later in een interview aan dat hun pathologen geen
uitgebreid onderzoek hadden gedaan maar alleen dia's van dierlijk weefsel
hadden bekeken). FDA Toxicoloog Adrian Gross ontdekte dat de UAREP
pathologen negatieve resultaten hadden gemist of achterwege gelaten.
Sommige dia's waren verdwenen ofschoon ze door het FDA waren
verzegeld. In maart 1979 accepteerde de FDA om de een of andere reden
Searle's studies en besloten om de 'Public Board of Inquiry' (PBOI) bijeen
te roepen, waar Dr. Olney en James Turner meer dan vier jaar eerder om
hadden gevraagd.
Dr. Olney, G.D. Searle, en het FDA's 'Bureau of Foods' mochten ieder
drie wetenschappers nomineren.

Waarnemend FDA directeur Sherwin Gardner selecteerde er een uit elke
groep voor het PBOI panel. De FDA vertelde hen zich alleen op aspartaam
in droog voedsel te concentreren. Het panel besliste uiteindelijk unaniem
om het gebruik van aspartaam niet toe te laten totdat aanvullend onderzoek
werd verricht naar aspartaam als potentiŽle oorzaak van hersentumors.
De PBOI was in het bijzonder bezorgd over experiment E33/34 waar 320
ratten aspartaam kregen toegediend en veel meer dieren tumors ontwikkelden
dan in de controlegroep. Bovendien zette de PBOI ook grote twijfels bij
experiment E70 waarbij aan 80 ratten aspartaam was gevoerd. Zowel de
aspartaamgroep als de controlegroep lieten een ongewoon hoog aantal
tumors zien waardoor men vermoedde dat eigenlijk beide groepen
aspartaam hadden gekregen.
Op 21 januari 1981, een dag nadat Ronald Reagan als president werd
beŽdigd, vroeg G.D. Searle opnieuw goedkeuring aan voor aspartaam.
Deze keer voorzien van tien nieuwe studies.
In maart 1981 werd een 5-tellend panel wetenschappers opgericht door
FDA directeur Jere Goyan om te resultaten van de PBOI te bekijken.

 

In april 1981 liet Ronald Reagan Goyan vervangen door Arthur Hull
Hayes, Jr. die zich in de jaren zestig nog bezig hield met de ontwikkeling
van chemische wapens. Op 18 mei 1981, maakten drie van de vijf
panelleden hun bezorgdheid over aspartaam kenbaar aan de paneljurist
Joseph Levitt. Een panellid vond de data over hersentumors in een studie
zo zorgwekkend dat hij aspartaam niet kon goedkeuren. In een andere
studie meende hij dat de belangrijkste informatie was veranderd. Drie van
de vijf waren tegen goedkeuring van aspartaam en Hayes bracht een zesde
man binnen, Barry Rosloff. Levitt vond dat hij de 3-3 stand moest
doorbreken en tekende onder bezwaar van anderen goedkeuring aan.
Op 18 juli 1981 werd aspartaam door FDA directeur Hayes goedgekeurd
ondanks de bezwaren.


Op 15 oktober vroeg Searle de FDA om toestemming om aspartaam in
frisdranken en vitaminedrank voor kinderen toe te voegen. In nauwe
samenwerking met Hayes gaf waarnemend FDA directeur Mark Novitch
in 1983 toestemming voor koolzuurhoudende frisdranken en de FDA
verhoogde de 'Acceptable Daily Intake' (ADI) van aspartaam van 20 mg/kg
tot 50 mg/kg. (Kort daarna verliet Hayes onder beschuldigingen van
ongeschiktheid de FDA en nam onder andere een positie als consulent
aan tegen een lucratief honorarium van 1000 dollar per dag bij G.D.
Searle's PR-bedrijf Burson-Marsteller.)
In Arizona tekende Dr. Woodrow Monte (Directeur van het 'Science and
Nutrition Laboratory' aan de staatsuniversiteit in Arizona) op 8 juli 1983
protest aan bij zowel het 'Arizona Department of Health Services (DHS)'
als de FDA om aspartaam te verbieden. Hij maakte zich met name
ongerust over langdurige opname van methanol. Onderzoek van de DHS
liet zien dat aspartaam in koolzuurhoudende frisdranken onder andere
wordt afgebroken tot zuivere methanol. Het stelde hen dermate ongerust
dat ze een verbod van aspartaam overwogen.

 

Ook James Turner diende diezelfde dag een verzoekschrift in bij de FDA
tegen goedkeuring van aspartaam. De FDA ging niet op dat verzoek in
omdat "het algemeen belang dat niet noodzakelijk vond". Op 17 februari
1984 weigerde de FDA Dr. Monte en James Turner de mogelijkheid om
een hoorzitting over de veiligheid van aspartaam te houden. G.D. Searle
stuurde vervolgens een aantal lobbyisten naar Arizona inclusief de
voormalige stafchef van de gouverneur in Arizona, Andrew Herwitz.
Tussen 23 augustus en 21 september 1984 droegen G.D. Searle medewerkers
bij aan de campagne van de politicus Burton Barr in Arizona. Het
herverkiezing comit? voor Bar gaf vervolgens campagne-geld aan
verscheidene volksvertegenwoordigers (Don Aldridge, Karen Mills,
Jan Breuer) die uiteindelijk allemaal stemden voor G.D. Searle.
Dr. Woodrow Monte's verzoek voor een hoorzitting betreffende een
verbod op aspartaam werd vervolgens afgewezen.
In 1984 werd er in de VS ruim 3,1 miljoen kilo aspartaam geconsumeerd.
In april 1985 werden in Arizona op slinkse wijze enkele wetten aangepast
die het reglementeren van voedingsmiddelen goedgekeurd door de FDA
niet meer mogelijk maakten. Hiermee werd Dr. Monte's nieuwe verzoek
voor een hoorzitting definitief de kop in gedrukt. Nadat het bedrijf een
verlies van 28 miljoen dollar had geleden in het voorafgaande jaar, het
verkopen van 30 dochtermaatschappijen en een rechtszaak waar 780
vrouwen beweerden dat een apparaat van G.D. Searle's bij hen
bekkenontsteking had veroorzaakt, kocht de chemische multinational
Monsanto G.D. Searle op. Monsanto creŽerde daarna de NutraSweet
Company als een dochtermaatschappij van G.D. Searle.
Monsanto is tegenwoordig de grootste GM (genetisch gemanipuleerd /
veranderd) voedselfabrikant ter wereld. In mei 1985 stelde Senator
Metzenbaum een wetsverandering voor om de hoeveelheid aspartaam op
voedingswaren te vermelden. Senator Orrin Hatch van Utah leidde de
tegenstand (samen met G.D. Searle) en het voorstel werd uiteindelijk
weggestemd. Al Gore koos de zijde van zijn conservatieve tegenstanders
en stemde tegen het vermelden van aspartaam. Misschien omdat de neef
van zijn vrouw, Mike Taylor, ooit adviseur van Monsanto was? In de
Clinton-regering was Taylor plaatsvervangend directeur van de FDA.
Dezelfde FDA waar hij in begin jaren tachtig als advocaat FDA's 'Bureau
of Food' vertegenwoordigde in de PBOI. Nu is hij directeur van de
Monsanto afdeling in Washington DC.


Een coalitie van consumentenorganisaties kreeg datzelfde jaar van het
federale 'Circuit Court of Appeals for the District of Columbia' te horen
dat de FDA de juiste procedure had gevolgd voor toestemming van
aspartaam in frisdranken. Een jaar later rapporteerde de Washington
Post dat het Hooggerechtshof opnieuw weigerde de zaak te herzien
ondanks een groeiend aantal critici die meenden dat aspartaam hersentumors
kunnen veroorzaken. Er werd in 1985 ruim 6,5 miljoen kilo aspartaam in
de VS geconsumeerd in. In juli 1986 kreeg de FDA te maken met een
aanklacht van Community Nutrition Institute (CNI) die hen beschuldigde
niet de juiste procedure te hebben gevolgd om aspartaam goed te keuren
voor frisdranken en eiste een openbare hoorzitting. De FDA wees de
aanklacht, alsmede de eis voor een hoorzitting af.


De consumptie van aspartaam steeg in de VS ondertussen naar ruim 7,1
miljoen kilo in 1986. Op 3 november 1987 werd er een hoorzitting gehouden
in een Senaatbestuur waar de problemen rond aspartaam werden besproken.
De 'Aspartame Consumer Safety Network' (ACSN) wordt in 1987 door
Mary Nash Stoddard en James Turner opgericht. Ze willen dat aspartaam
van de markt wordt genomen en wordt getest als een drug. In 1987 werd
een geschatte hoeveelheid van 7,7 miljoen kilo aspartaam in de VS
geconsumeerd. (NutraSweet stopte na dat jaar met het openbaar stellen
van de consumptiedata van aspartaam). Het Amerikaanse Ministerie van
Volksgezondheid publiceerde in 1991 de lijst "Negatieve bijwerkingen
van Aspartaam" met 167 redenen om het gebruik ervan te vermijden.

In 1992 tekende NutraSweet een overeenkomst met Coca-Cola en Pepsi
dat de NutraSweet Company hun leverancier voor aspartaam wordt en
verving saccharine in Cola Light. Het patent voor aspartaam liep af op
14 december 1992 waarna andere bedrijven zoals Holland Sweetener
Company (een joint-venture van DSM en de Japanse firma Tosoh) met
het zoetmiddel de markt opkwamen. In februari 1994 gaf het Amerikaanse
Ministerie voor Volksgezondheid een lijst vrij waarop negatieve
bijwerkingen van voedsel gerapporteerd aan de FDA staan geregistreerd.
Aspartaam neemt 75 procent voor zijn rekening. Vanaf 27 juni 1996 heft
de FDA alle beperkingen op voor het gebruik van aspartaam zonder
openbare bekendmaking.


Dr. Olney onderzocht de 10 procent stijging in hersentumoren in de VS
sinds midden jaren tachtig en kwam tot de ontdekking dat het om precies
hetzelfde soort hersentumor ging welke hij in zijn onderzoek met ratten
was tegengekomen. Een ontdekking overigens waarvoor hij onmiddellijk
in de wetenschappelijke gemeenschap werd bekritiseerd. Met name omdat
zo'n verband moeilijk te bewijzen is.
The New York Times publiceerde op 15 november 1996 een artikel dat de
Amerikaanse Dietetic Association geld aanneemt van de voedselindustrie
om hun producten aan te bevelen. NutraSweet gaf hen in 1993 een toelage
van 75.000 dollar. In Zweden is kankerspecialist Lennart Hardell in 1997
begonnen met een langdurige studie naar het verband tussen aspartaam-
consumptie en kanker. Hardell waarschuwt inmiddels al voor een risico
bij een grote consumptie. Het onderzoek hoopt hij eind dit jaar (2001) af
te ronden.
In februari 1998 registreerde Monsanto zijn nieuwe zoetmiddel neotaam,
een synthetische variant van aspartaam 8000 keer zoeter dan gewone suiker.

In 1998 ontdekt de Food Commission in Engeland dat aspartaam niet alleen
in lightfrisdrank voorkomt maar ook gewone frisdrank (omdat aspartaam drie
keer goedkoper is dan gewone suiker); ook het ontbreken van de vermelding

aspartaam in aspartaam-gezoete voedingswaren werd gerapporteerd. In mei
2000 verkoopt Monsanto zijn aspartaambedrijven aan J.W. Childs Equity
Partners voor 440 miljoen dollar. Monsanto's aandelen in NutraSweet AG
en Euro-Aspartame SA worden voor 67 miljoen dollar verkocht aan het
Japanse Ajinomoto Co.
G.D. Searle / Monsanto verdedigde zijn tests veelal met het argument dat
het zoetmiddel in buitenlandse overheids-organisaties en de
Wereldgezondheidsorganisatie is goedgekeurd.

 

In Europa valt dit onder de JECFA (Joint FAO/WHO Expert Committee
on Food Additives). Medisch specialist H.J. Roberts onderzocht het
buitenlandse onderzoek en kwam tot de conclusie dat het overgrote deel
geld geaccepteerd had uit het bedrijfsleven zonder ooit onafhankelijk
onderzoek gedaan te hebben. Dokter Ralph Walton deelde in het
Amerikaanse CBS tv-programma '60 Minutes' van december 1996 mee dat
83 van de 90 onafhankelijke onderzoeken die niet door de industrie waren
gefinancieerd problemen met aspartaam aantoonden. Onderzoeken die
aantoonden dat aspartaam hersenschade, hoofdpijn, huiduitslag,
hersentumors, slapeloosheid, verergering van de ziekte Alzheimer,
ernstige verwarring, depressie en abnormaal gewichtsverlies of toename
konden veroorzaken.
Studies die door de aspartaamindustrie werden uitgevoerd kwamen vrijwel
ongeschonden uit de bus. Het onderzoek van de Amerikaanse
neuropsycholoog Paul Spiers in 1988 laat een verontrustend resultaat zien
waarbij aspartaam zelfs vermindering van intelligentie en beschadiging
van het geheugen veroorzaakte. Spiers werkte met 5 personen die hij de
dagelijks maximum gestelde hoeveelheid aspartaam gaf (50 mg/kg) en in
het verleden dagelijks 2-3 blikjes lightfrisdrank consumeerden. Daarnaast
had hij een controlegroep van 5 die hij placebo's gaf. Na 12 dagen was er
een groot verschil te bemerken tussen de 2 groepen in tests zoals woorden
lezen en 'snel denken'. De aspartaamgebruikers lieten geen verbetering zien
in deze tests. Spiers deed later onderzoek op gezonde personen wat geen
bijzonderheden liet zien. Dat onderzoek was echter gesponsord door de
industrie al deed Spiers het voorkomen dat dat niet het geval was.
De middelbare scholier Susie Morris uit Price, Utah heeft in 1998 een
3-jarige prijswinnende studie afgesloten naar de gevolgen van aspartaam
bij ratten in een doolhof (62,5 mg/kg). Bij de oudere ratten vernielde het
de eigenschap om te leren. Oudere ratten die hetzelfde dieet kregen zonder
aspartaam leerden het doolhof na zo'n 34 keren. De aspartaamgroep echter
leerde het nooit en herhaalde zich in doelloos gedrag.


Monsanto weet precies wat het doet wanneer het zijn aspartaam laat
onderzoeken. Droge capsules aanbieden als het om een oplossing gaat.
Verouderde testmethoden gebruiken die inmiddels al lang zijn achterhaald.
Fondsen stopzetten bij wetenschappers die negatieve resultaten lieten zien.
Zoals bij Dr. Diana Dow-Edwards die het verband onderzocht tussen
aspartaam en geboorten. Haar conclusies pasten niet in die van Monsanto
en ze kon de rest van haar studie zelf betalen zodat noch Monsanto noch de
FDA de resultaten accepteerden.

 

De Amerikaanse kinderarts en geneticus Dr. Reubon Matalon
beschrijft het aspartaamonderzoek als volgt: "Laten we stellen
dat sigaretten vandaag waren uitgevonden en je geeft 20 mensen
twee pakjes per dag en na zes weken heeft niemand kanker, zou
je dan zeggen dat het veilig is? Dat is wat ze met aspartaam
hebben gedaan".

 

Aspartaam en sucralose moleculen

 


JOY is een vruchtenlimonade die tandvriendelijk is. Aan JOY is geen suiker toegevoegd waardoor er minder kans op gaatjes bestaat. Hiernaast is het fruitzuur in JOY aanzienlijk verlaagd waardoor de eroderende werking van JOY laag is. meer lezen

 

 

Lees ook over andere gevaren voor de volksgezondheid (met filmpjes)
Longkanker door Radon en andere ziektes door chemisch afval
Een ander gevaar is de genetische manipulatie/modificatie. GM-bedrijf
Monsanto verzwijgt de gegevens. Genetisch gemanipuleerde gewassen verzwakken de mens en leggen de kiem voor tumoren

 

Aspartaam veroorzaakt bij ratten leukemie
Aspartaam in ratten nadelige invloed op bloed en lymfen 

Fresh fears raised about aspartame


'The European Food Safety Authority is reviewing "as a matter
of high priority" the results of a large new study into aspartame,
the artificial sweetener consumed by millions of people worldwide
and used in more than 6,000 food and drink products.

Researchers at the Ramazzini Institute for cancer research in Italy
say their study shows that aspartame causes lymphomas and
leukaemia in female laboratory animals "at doses very close to the
acceptable daily intake for humans". The authors of the study also
say that while rats fed aspartame ate less food, there was no
difference in body weight between treated and untreated animals.'

Your vitamins under attack worldwide

Good Food Alert

Holistische gezondheid houdt niet op bij het lichaam
maar heeft ook betrekking op de Aarde en wat daarop
gebeurt

E-nummers zoetmakers: E950 Acesulfaam K; aspartaam E 951;
cyclamaat E952; saccharine E954; sucralose E955; thannatine E957.

De strijd om Stevia

Gebruik zoetstof stevioside (Schriftelijke vraag E-0852/05)  in Europees
Parlement
In 2004 organiseerden onderzoekers van de Katholieke Universiteit Leuven
een internationaal symposium met als thema "De veiligheid van stevioside".
Wetenschappers van over de hele wereld concludeerden dat stevioside
veilig is voor menselijke consumptie.De zoetstof is 300 keer zoeter dan
suiker. Het gebruik ervan kan het aantal gevallen van obesitas en diabetes
verminderen. De jaarlijkse kosten t.g.v. deze aandoeningen kunnen in de
EU-25 geraamd worden op 227 miljard euro, de sociale gevolgen van
deze ziektes en van tandbederf niet eens meegerekend.
Het product wordt in BraziliŽ, Korea, Maleisi? en Japan officieel gebruikt
als zoetstof met laag caloriegehalte. In de VS wordt stevioside sinds 1995
gebruikt als dieetsupplement.De Europese Unie heeft in 2000 beslist dat
dit product niet voldoende goed gekend is om als voedingsadditief te
gebruiken. Intussen heeft uitgebreid wetenschappelijk onderzoek
uitgewezen dat er geen enkel nadelig effect van stevioside waargenomen
kan worden. Ook Jecfa (Joint expert committee for food additives van
de WHO) heeft in juni 2004 een voorlopige ADI van 2 mg
steviolequivalenten per kg lichaamsgewicht goedgekeurd. Omwille
van mogelijke resistentieproblemen zijn antibiotica in diervoeding
verboden. Voorlopige resultaten geven aan dat steviastengels en
blaadjes mogelijk als vervanger kunnen dienen voor antibiotica in dier-
voeding (bevatten interessante polyfenolen).
Dit zou enorme mogelijkheden openen in de diervoedingsproblematiek.
Dit zou een groot maatschappelijk belang kunnen hebben, maar er is in
dit verband nog verder onderzoek vereist waar middelen voor vereist zijn.
Staat de Commissie met deze gegevens, erkend door wetenschappers van
over de hele wereld, nog steeds achter haar besluit om stevioside te
verbieden op de Europese markt en zo ja, waarom? Zal zij in voorkomend
geval middelen vrijmaken voor verder wetenschappelijk onderzoek naar
het gebruik van dit natuurlijk product dat veel ziekte kan voorkomen?***

ANTWOORD VAN COMMISSARIS KYPRIANOU: Op grond van
aanvragen van twee verschillende ondernemingen heeft de Commissie
het Wetenschappelijk Comit? voor de menselijke voeding (SCF) verzocht
de veiligheid van planten en bladeren van Stevia rebaudiana Bertoni als
nieuw voedingsmiddel en van stevioside als zoetstof te onderzoeken. De
meest recente adviezen van het Wetenschappelijk Comitť dateren van juni
1999.Wat de zoetstof betreft, heeft het Comitť zich bezorgd getoond over
de afwezigheid van veiligheidsgegevens over het genotoxische potentieel
van een metaboliet van stevioside, over de onzuiverheden in de
verbinding en over de mogelijke effecten op de menselijke vruchtbaarheid.
Het Comitť heeft geconcludeerd dat de stof op grond van de thans
beschikbare gegevens niet aanvaardbaar is als zoetstof. Daarom heeft
de Commissie niet voorgesteld om deze stof toe te laten krachtens
Richtlijn 95/34/EG inzake zoetstoffen voor gebruik in levensmiddelen
(1). Intussen hebben de Commissie noch de Europese Autoriteit voor
voedselveiligheid (EFSA) aanvullende informatie ontvangen over de
studies waarom het SCF in het hierboven vermelde advies heeft gevraagd.
In verband met de plantaardige producten heeft het Comitť geconcludeerd
dat de verstrekte informatie ontoereikend was ten aanzien van de
specificatie van het commerciŽle product en geen veiligheidsstudies
bevatte.
Dit bevestigde het eerste beoordelingverslag van de nationale bevoegde
autoriteit die de aanvraag had ontvangen. Bijgevolg heeft de Commissie
het in de handel brengen van planten en gedroogde bladeren van Stevia
rebaudiana Bertoni als voedingsmiddel of voedselingredi?nt geweigerd
(2).In juni 2004 heeft het Gezamenlijk Comitť van deskundigen voor
levensmiddelenadditieven (JECFA) van de Voedsel- en
Landbouworganisatie (FAO)/Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
een tijdelijke aanvaardbare dagelijkse opname (ADI) of 0?2 mg/kg
lichaamsgewicht voor steviolglycosiden vastgesteld. De Commissie
heeft echter gevraagd dat voor 2007 nadere informatie wordt verstrekt
over de farmacologische effecten van steviolglycosiden op de mens.
Op grond van de hierboven vermelde informatie is de Commissie thans
niet in staat om het gebruik van stevioside als zoetstof voor te stellen.
Mocht iemand belangstelling hebben voor de herbeoordeling van
stevioside, moet hij/zij een aanvraag bij de Commissie indienen,
rekening houdend met de in de eerdere adviezen van het SCF aan de
orde gestelde kwesties.
De Commissie heeft geen bijzondere plannen om onderzoek naar de
veiligheid van stevioside te financieren. (1) Achttiende Richtlijn
95/34/EG van de Commissie van 10 juli 1995 tot aanpassing aan de
vooruitgang van de techniek van de bijlagen II, III, VI en VII van
Richtlijn 76/768/EEG van de Raad betreffende de onderlinge aanpassing
van de wetgevingen der lidstaten inzake cosmetische produkten,
PB L 167 van 18.7.1995(2) Beschikking van de Commissie van 22
februari 2000 houdende weigering van een vergunning voor het in de
handel brengen van "Stevia rebaudiana Bertoni: planten en gedroogde
bladeren" als nieuw voedingsmiddel of nieuw voedselingredi?nt krachtens
Verordening (EG) nr. 258/97 van het Europees Parlement en de Raad,
PB L 61 van 8.3.2000
Door Bart Staes op 26/04/2005 - categorie : Parlementaire vragen - 
verstuur dit artikel aan een vriend
Door Bart Staes op 26/04/2005 - categorie : Parlementaire vragen -
verstuur dit artikel aan een vriend

28 februari 2005

Codex Alimentarius Propaganda

Seeing Through Deception is Your Protection:

Het geheim achter The Secret is marketing en je af te leiden van de werkelijkheid om je heen

Geachte heer Kraak,
Op uw website vermeldt u dat er sorbitol zit in de producten van Bional.
Op zich is deze vermelding correct.
Toch wil ik graag aan u vragen de vermelding aan te passen om de volgende redenen.

 -1-
Sorbitol wordt nu in een adem genoemd met aspartaam.
Aspartaam heeft duidelijk andere eigenschappen dan sorbitol.

 -2-
Sorbitol zit in onze soft gel capsules omdat het een stabilisator is van de capsule zelf.
Het is niet toegevoegd als zoetstof.
In een relatief grote capsules zit ongeveer 60 mg. Bij drie capsules per dag praten we dus over
180 mg sorbitol.
Dr Geert Verhelst, auteur van Suiker en Zoetstoffen en ook voorstander van Stevia als natuurlijk zoetmiddel trouwens, geeft in datzelfde boek aan dat pas bij gemiddeld 40-50 gram per dag een probleem met sorbitol als laxatief optreedt.
Ik geloof niet dat Bional significant bijdraagt met haar producten aan een sorbitol inname met deze
hoeveelheden. Uiteraard is dit een ander verhaal voor frisdranken.

 -3-
Veel producten die bestaan uit een soft gel capsule met inhoud bevatten sorbitol.
Uw artikel doet vermoeden dat alleen BIONAL producten dit bevatten.
Ik hoop dat u met deze gegevens reden ziet om uw vermelding van BIONAL als zijnde de
enige firma die sorbitol gebruikt te nuanceren.

Met vriendelijke groet,

BIONAL Nederland BV

Commentaar: Ik zou graag zien dat bij de vermelding sorbitol bij Bional ook vermeld wordt
dat dit bij voortdurend gebruik bijwerkingen kan hebben, net als dat ook vermeld staat bij
producten voor suikerziekte pati?nten waarin Sorbitol zit.

Ik zou graag zien dat Bional met haar producten Sorbitol in de ban doet en voor een goede
onschadelijke vervanger omruilt. Het zou het merk alleen maar versterken.
Bional ondermijnt zijn in wezen goede producten met sorbitol encre?ert daardoor zelf
een negatief imago. Dat is niet verstandig.
Jan Kraak

Zie ook het Archief

 Disclaimer

 

 


28 februari 2005
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven