terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Voedingsindustrie en overheid: Discriminatie dikke mensen. Overdrijving en angst om lightproducten te verkopen. De dwang van het Convenant Overgewicht

Steeds meer druk, sancties, om mensen in een hoek te drukken

 

Risico op overlijden bij mensen met een normaal gewicht is hoger dan bij mensen die te zwaar zijn, zeggen enkele deskundigen (Medisch Contact, dec. 2005).

3-12-2005

Waarom vraagt niemand zich af dat het overgewicht wel eens het gevolg kan zijn van de degeneratie van ons voedsel door de voedingsindustrie in de laatste 20 jaar waardoor mensen ongezond pafferig dik worden.

Gezond dik met volwaardige voeding (zonder light) enzovoort is niet lelijk. Onze huidige voeding die tegenwoordig verkocht wordt is een ziektemaker en verstoort het spijsverteringssysteem.

Onze voeding is niet meer gezond maar wordt wel gezond verkocht. De overheid werkt er aan mee. We worden steeds overspoeld door light, slanki en magere producten. Het is een grote leugen. De Overheid overdrijft willens en wetens de gevaren van overgewicht. Ook enkele artsen komen tot deze conclusie.

Om het op de markt te brengen worden mensen met overgewicht gebrandmerkt en nu ook al geboycot. Er zijn al bedrijven die er over denken geen dikke mensen meer in dienst te nemen. Moeten ze maar afvallen met de zogenaamde gezonde voedselproducten van Unilever.

We gaan steeds meer vervreemden van echte gezonde voeding. Op het menu krijgen we straks kweekvlees, gemaakt uit een stamcel. Minister Hans Hoogervorst heeft voor de ontwikkeling ervan twee miljoen euro (!) beschikbaar gesteld. Met de lightproducten worden inmiddels volgestopt met gevaarlijke zoetstoffen als aspartaam en sucralose.www.aspartaam.com

De voedingsmiddelenbedrijf Unilever heeft minister Hans Hoogervorst onlangs in weten te palmen. Paulus Verschuren, directeur van het Unilever onderzoeksinstituut Health Institute, deed dat uit de doeken in een interview in het NRC weekend magazine. Unilever-bestuursvoorzitter Antony Burgmans liet de minister weten dat hij graag mee wilde denken over een nationaal anti-vetzuchtplan. En de directeur van Unilever Nederland schreef de bewindsman een brief waarin hij vroeg om een gesprek.

Een maand later, het was 7 juni 2004, stond minister Hans Hoogervorst in de 'innovatiekeuken' aan de Nassaukade in Rotterdam. Op slides lieten Paulus Verschuren en senior vice-president Harry Jongeneelen zien hoe 'maatschappelijke stakeholders' het 'multifactoriŽle' vetzuchtprobleem kunnen helpen aanpakken. Unilever doet dat met 'zogenaamde gezonde' producten als Knorr Vie (aanvulling op dagelijkse portie groente en fruit), Becel Pro Activ en Slim Fast, een 'weight-managementproduct met psychosociale begeleiding op internet en ingrediŽnten die sneller verzadigen'. Het Health Institute onderzoekt in dat verband ook of extracten van de hoodiacactus kunnen worden toegevoegd in producten uit het dagelijks dieet.

Met medewerking van verzekeraars

De minister was 'razend enthousiast' toen de voedingsmiddelengigant voorstelde met de verzekeraars en de industrie de aanval in te zetten, vertelt Jongeneelen. 'Toen we hem ook nog voorspiegelden dat hij dit kon gebruiken tijdens het Nederlandse voorzitterschap van Europa, wilde hij direct aan tafel.' Verschuren: 'Toen wist ik: we zijn aan boord.'

Met Verschuren van Unilever en twee vertegenwoordigers van de levensmiddelenbranche FNLI en werkgeversorganisatie VNO/NCW begon Hoogervorst een 'praatclubje'. Daarna schoven de horeca, de levensmiddelenhandel, de cateraars, MKB-Nederland, de ziektekostenverzekeraars, ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en ook de sportkoepel NOC/NSF aan.
Zo werd op 27 januari 2005 het Convenant Overgewicht geboren. De deelnemers verplichten zich om 'een balans tussen eten en bewegen te bewaren of te herstellen'. Ieder probeert vanuit zijn eigen maatschappelijke rol 'te bevorderen dat het individu de gezonde keuze voor eten en bewegen maakt door de gezonde keuze mogelijk te maken en tevens gemakkelijk en aantrekkelijk'. De tien gaan hun activiteitenplannen nog voor eind december 2005 presenteren is het plan.

Meer bewegen, maar er wordt daarop zwaar bezuinigd om dat mogelijk te maken

Curieus is dat slechts een minderheid van de ondertekenaars van het convenant zich bemoeit met bewegen, terwijl gebrek aan beweging toch ook een belangrijkste oorzaak is van overgewicht wordt genoemd. En laten de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs nu net een serie bewegingsbeperkende maatregelen hebben genomen. Onderwijsminister Van der Hoeven wil de gymlessen schrappen uit de verplichte lessentabel. En minister Hoogervorst heeft subsidies op sportbonden ingetrokken, terwijl ook gemeenten naar hartelust bezuinigen op sportverenigingen, speeltuinen en ander 'bewegend' opbouwwerk. Is dit het felbegeerde integrale beleid?

We lezen: 'Minister Hoogervorst heeft zich door de ondertekenaars laten inpakken, zegt Annemiek van der Laan van de Consumentenbond. 'Met holle frasen kun je geen epidemie bestrijden.' De bond heeft geweigerd het convenant te ondertekenen. Belangrijkste bezwaar is dat het probleem over de schutting van de burger is gegooid. Alsof dik zijn een bewuste keuze is, terwijl consumenten ook door industrie en overheid worden 'misleid' tot ongezond gedrag, vindt de bond.

Gideonsbende

Op de vraag of er niet veel voedingsindustrie in het convenant zit, zegt directeur-generaal De Goeij op het ministerie van Volksgezondheid: 'Nog wel.' Hij zegt ook: 'De ondertekenaars vormen met zijn allen een Gideonsbende, en de minister is daar ook lid van. We  binden verschillende partijen aan elkaar om met zijn allen doorbraken te bedenken. We zijn begonnen met de etenkant, omdat daar veel winst is te boeken. De zittende mens weer laten bewegen gaat veel moeilijker. Maar we lopen nu de hele keten af. Via Onderwijs schuiven dus misschien ook gymleraren aan.'

Overheid overdrijft gevaren overgewicht

De overheid overdrijft de gevaren van overgewicht schromelijk. Daarbij praat het ministerie van volksgezondheid mensen ten onrechte aan dat hun overgewicht te wijten is aan een verkeerde leefstijl. Dat schrijven twee wetenschappers en een huisarts. Het gaat om dr. R. Pieterman, universitair hoofddocent rechtssociologie van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, dr. J. C. Hanekemp van het Heidelberg Appeal Nederland, en huisarts  J. Baak uit Resteren. Ze halen een toespraak van minister Hoogervorst van volksgezondheid aan waarin hij stelt dat mensen geen recht hebben op ongezond leven. Als mensen willens en wetens hun gezondheid op de proef stellen door veel te roken, ongezond te eten en niet te bewegen, kunnen ze volgens de VVD-minister niet ongebreideld een beroep doen op de gezondheidzorg.

Volgens de drie auteurs van het artikel is dik zijn vooral genetisch bepaald. Daarbij blijkt dat het risico op overlijden bij mensen met een normaal gewicht hoger is dan bij mensen die te zwaar zijn.

3-12-2005

Minister Hoogervorst is voor de light en slanki-producten, is voor het Frankensteinachtige kweekvlees, vindt dat fibromyalgie en ME geen ziektes zijn, enz. Hij is helemaal niet voor de gezondheid van de mensen.
Er zitten verdacht veel ondernemers (commerciŽle belanghebbenden) in het overeengekomen Convenant Overgewicht.
Mensen met overgewicht krijgen het moeilijk in hun werkring en bij sollicitaties. De Wereld Gezondheids Organisatie WHO, neemt al geen werknemers meer aan die roken. De dikkerds gaan dezelfde toekomst tegemoet. Zo worden steeds meer mensen gebrandmerkt en uitgesloten. Pure discriminatie....

The Devastating
McDonald's Diet!

Waarom laten mensen zich tot kuddedieren maken. Waarom laten mensen zich slaafs maken?

Wetenschappelijk onderzoek niet meer onafhankelijk. Banden met farmaceutische industrie

Gerommel met onze voeding, zie:
Dit is uw toekomst, maar je kunt het stoppen (film)

 

BAD SEED: The Truth About Our Food Video

 

 

 

VIDEO UPDATE -- Why Is Society Being Dumbed Down? - Will you be surprised by the answer that Dr. Russell Blaylock, a prominent neurosurgeon, provides?

 

 

http://us.oneworld.net/article/view/157198/1/ protest burgers tegen gekloond vlees

VIDEO UPDATE -- You Are Being Ripped Off by Much of the "Organic" Food You Are Buying - Large corporations have turned organic food into a $14-billion business, but they may be destroying everything that makes it worthwhile.

Former USDA Official Shares Secrets of Compromised U.S. Bureaucracy

Video Update

Video Federal, State Regulators Target Raw Milk Sources - Although no charges have been filed, a Michigan coop has supplied raw dairy to many of our patients had thousands of dollars worth of food confiscated by the authorities.
Globalisering van macht over voedsel door Codex Alimentarius

 

 

Can Eating Like an Ape Change Your Health in 12 Days? VIDEO
Watch the video and find out for yourself.

 

Why Americans Keep Getting Fatter
The answer is closer and simpler than you think.

Uh-Oh: FDA Now Calls Stevia Unsafe
Is stevia, the naturally sweet herb, really a safe alternative sweetener for you and your family?

 

The Hidden Story of Big Sugar    Video's
Odds are you never knew the dark side of sugar, and how it was the primary factor for establishing slavery
in the western hemisphere.

 

Not Again! More Diabetes Drug Dangers...
The evidence keeps stacking up against popular diabetes drugs. You need to warn anyone you know about
these drugs before it is too late.

Vitaminen, kruiden, mineralen VERBODEN, ILLEGAAL per 31/12/2009
11:17 AM 11th Dec 2006
Galaxy

FDA: Herbs, supplements en juice are drugs De Food and Drugs Administration verklaart juice, kruiden en supplementen tot drugs

How the Government is Threatening Your Freedom to Use Supplements
This interesting video shows how CODEX is a major challenge to your health freedom. Codex Alimentarius

De website van dr. Mercola wordt regelmatig belaagd door tegenstanders
van andersoortige, aanvullende en alternatieve geneeswijzen
zie de video

Mercola.com Is Under Attack! United -- We Stand! 
Someone tried to take down our site on Tuesday (26-6)

Bewustwording en stop de afbraak

De afbraak van gezonde voeding is nog te stoppen. Gewoon kritischer worden en je niets laten aanpraten door de voedingsconcerns en overheid.

 

The Truth About Genetically Modified Foods Video
www.thefutureoff..
1 uur 29 min

The Future of Food Video
1 uur 29 min

The Future of Food: What Every Pers.. Video

58 min

Stop ook de genetische manipulatie van gewassen

http://us.oneworld.net/article/view/157198/1/ protest burgers tegen gekloond vlees

Warning -- GM Food Linked to Cancer Video
A long-suppressed study finally confirms what those in the know have been saying for years. Find out how you can defeat GM foods.

Stop ook de afbraak van de volksgezondheid
en stop de lakse huisarts Alie Kraak overleden omdat huisarts niet wilde komen

Voeding als medicijn. Het yin en yang van de voeding

Voeding.... Ga er beter mee om door de vijf elementen

De Jan Kraak Vrijdag Column


 Verantwoording

Bovenstaande informatie is bedoeld andere nieuwsbronnen aan te boren omdat kranten,
TV en radio,
politici en overheid niet altijd openheid geven over de echte stand van zaken
en bedoelingen.
Door bovenstaande heeft u de kans de zaken van meer kanten te bekijken.
Sommige dingen die onwaarschijnlijk lijken zijn in wezen toch waarschijnlijk.
Sommige dingen zijn zo onverschijnlijk dat je denkt dat kan toch niet waar zijn?
En daar wordt ook gebruik (misbruik) van gemaakt.

Dirty Secrets of the Food Processing Industry - You will find it hard to believe all the things that are being done to your food in this extensive eye opening must read insider review.

Overeating and what you can do een video van specialist Carol Tuttle

De website van dr. Mercola wordt regelmatig belaagd door tegenstanders
van andersoortige, aanvullende en alternatieve geneeswijzen
zie de video

Mercola.com Is Under Attack! United -- We Stand! 
Someone tried to take down our site on Tuesday (26-6)

Codex Alimentarius Propaganda

Seeing Through Deception is Your Protection:

What Have They Done to Milk?
One bottle of half-and-half can contain artificial color, corn syrup solids, dipotassium phosphate, sodium citrate mono,
diglycerides, carrageenan, and more.

 

CBS News July 2, 2007 video What have they done to milk?

 

http://www.cbsnews.com/stories/2005/11/03/60minutes/rooney/main1007432.shtml

Andy Rooney: what have they done to milk?

Which is Safer - Drugs or Nutritional Supplements?

The products of the pharmaceutical industry have been documented to kill a minimum of 106,000 Americans each year when used properly and about 200,000 Americans per year when you count the numbers of people killed by medical error! The same year that this figure was published (1998), there were ?only? 43,400 deaths due to car accidents in America. So in America, the land of the automobile, with millions in use everyday, pharmaceutical drugs are deadlier than cars!

 

Stevia, strange requests, a...

 

Why Is Society Being Dumbed Down? www.mercola.com

 

 

Arrogant Doctors Can Kill You www.mercola.com

 

Simple Trick to Treat the Cold or Flu www.mercola.com

 

Stevia

 

 

Voedselveiligheid, te weinig controle

http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1190 Video

Tai Chi Tao - Archief

Disclaimer

Holistische gezondheid houdt niet op bij het lichaam
maar heeft ook betrekking op de Aarde en wat daarop
gebeurt

 


4 december 2005
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven