terug naar:  www.jankraak-taichitao.nl
 
Nieuwe Tijdskinderen

Indigo of Sterrenkinderen
 

Op mijn site vind je veel over kinderen. Zo heb ik ook over nieuwe tijdskinderen.
Deze kinderen worden vaak niet begrepen en dreigen tussen wal en het schip terecht
te komen.

Sinds 1990 worden er steeds meer nieuwe tijdskinderen geboren. We gaan over naar een nieuwe tijd,
van het vissentijdperk naar het aqauriustijdperk, van een rationele tijd naar een meer spirituele tijd.
We leven nu in overgangsfase. Het heeft te maken met zonne-energie, het sterker worden van de
lichtgordel en een ander electro magnetisch veld om de aarde. Bij mensen brengt dat zowel verwarring
als intu´tieve bewustwording te weeg. Steeds meer mensen zullen een humanere weg willen inslaan.

 

Hyperactief? Ritalin Schandaal! Koester het Indigo-kind

De Tao van de Nieuwe tijdskinderen

Zie hieronder

 

Ik ben een Claudia (bijna 10 jaar) en een Nieuwe Tijdskind

Mag ik me voorstellen ?
Ik ben Claudia en ben bijna 10 jaar, geboren in september 1997.  Ik ben een indigo-crystalkind en ik wil jullie graag wat meer uitleg geven over nieuwetijdskinderen.  Ik hou ervan met andere nieuwetijdskinderen te praten.  Daarom heb ik ook deze pagina gemaakt.

Nieuwetijdskinderen - Indigo-kinderen - Sterrenkinderen
Deze kinderen zijn gevoelig.  Hierdoor kunnen we aura's zien, dingen zeggen die we eigenlijk nog niet kunnen weten, we geven dikwijls het juiste antwoord, we kunnen niet zeggen hoe we ertoe gekomen zijn.  We staan in contact met niet alleen mensen, dieren en planten, maar ook met andere onzichtbare lieve wezens, die grote mensen magisch zouden noemen.   Wij denken niet alleen met getallen en cijfers, we doen dingen op gevoel en niet alleen met het verstand.  We denken in beelden.  Sommige ouders vinden dat vreemd en hebben het moeilijk om daarmee om te gaan. 
Het is voor ons al heel moeilijk van kleins af aan.  Onze interesses zijn heel anders, en hebben het daarom ook moeilijk op school, met al de regeltjes.  Dat verwart ons want die regeltjes komen dikwijls niet overeen met wat we voelen.  Ik wil dat iedereen dit begrijpt, want dit is zeer belangrijk voor mij

Ook belangrijk is dat we alle nieuwetijdskinderen, indigo-kinderen en sterrenkinderen WELKOM heten !

Daarom ben ik hier op de wereld gezet.

Vraag het aan Claudia
Heb je een vraag ?  Ik wil ze graag vanuit mijn hart en gevoel beantwoorden met de kennis die ik heb meegenomen vanuit andere levens en dit leven. 

Hieronder zie je een e-mail adres. Klik erop en je kan me je vraag sturen.  Ik zal met hart en ziel graag antwoorden.

e-mail : indigocrystal@telenet.be

http://users.telenet.be/SacredJourney/Page%206%20Claudia.htm Pagina Claudia

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Ouder coaching

 

www.nieuwetijdskinderen.nl

 

In het coachingstraject van de praktijk voor kwaliteitsopvoeding kunnen, in overleg, diverse aspecten aan de orde komen:
Wat is de achterliggende boodschap van het gedrag van je kind?
Wat spiegelt het kind naar jou als ouder?
Tegen welke negatieve reactiepatronen loop je aan en hoe kun je deze veranderen?
Ontdek de expert in jezelf als opvoeder; verdiep je inzicht in je eigen processen.
Ontdek de kwaliteiten van je kind.
Hoe kun je het contact verbeteren?
In welke concrete vaardigheden zou je je kunnen bekwamen of je kennis kunnen vergroten?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bijdrage van de
Stichting Nieuwe Tijdskinderen 

 

10 jaar Stichting Nieuwetijdskinderen

 

De Stichting Nieuwetijdskinderen is in 1997 opgericht door mensen met verschillende achtergronden. Doelstelling: werken aan erkenning en herkenning van de

Al heel We hebben de afgelopen tien jaar talloze reacties ontvangen, waaronder heel veel vragen om advies of persoonlijke begeleiding bij opvoedings- en gezondheidsvraagstukken.

Omdat onze stichting aanvankelijk vanuit een platform-gedachte werkte, verwezen wij mensen met hulpvragen door naar ÚÚn van de vele hulpverleners uit ons netwerk. Hieruit ontstond ook ons boek ?Anders bekeken?, waaraan twintig therapeuten hebben meegewerkt (u kunt dit boek bestellen via onze website www.nieuwetijdskinderen.nl).

Gelukkig kunnen we inmiddels vaststellen dat er aan informatie over hulpverlening en advies vanuit een holistisch perspectief geen gebrek meer is. Zo zijn er diverse websites waarop naar een hulpverlener in de buurt kan worden gezocht (en zelf onderhouden wij nog altijd een lijst met beroepsverenigingen).

Deze ontwikkeling maakt het mogelijk dat wij de kennis en ervaring die wij de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd op andere manieren kunnen inzetten. Deze nieuwsbrief geeft u hiervan een kort overzicht.

Praktijk voor kwaliteitsopvoeding

 

Via onze website www.nieuwetijdskinderen.nl proberen wij zo veel mogelijk informatie te geven over de vraagstukken waar de kinderen van deze tijd hun omgeving voor kunnen plaatsen. Soms gaat er echter niets boven persoonlijke begeleiding.
Daarom hebben we onlangs de
praktijk voor kwaliteitsopvoeding opgericht. Deze praktijk, die is ontstaan vanuit de visie, het werk en de ervaring van de Stichting Nieuwetijdskinderen, richt zich met name op het begeleiden en coachen van ouders.

Opvoeden in deze tijd heeft namelijk zo zijn specifieke vraagstukken. Het is niet altijd even gemakkelijk voor ouders om daar zelf een weg in te vinden. Je hebt je innerlijke wijsheid als ouder, maar je neemt ook je eigen ?rugzakje? mee, vanuit jouw levenspad en eigen opvoeding. Kinderen vormen vaak een prachtige spiegel voor dit proces, maar ook zij hebben hun ?rugzakje? en levensthema?s. In de opvoeding hebben we te maken met deze processen die het samenspel tussen ouders en kind be´nvloeden. Daarom is het soms goed als een oudercoach mee kijkt in het proces en ondersteuning biedt.

 

Voor meer informatie en het maken van een afspraak: zie www.kwaliteitsopvoeding.nl of bel Marianne Langemeijer: 0342 462289

 

Workshops

 

Naast de individuele oudercoaching bieden we ook diverse workshops aan. Inspirerend Ún praktisch, spiritueel bevlogen maar wÚl met beide benen op de grond. En vooral: met heel veel ruimte voor uitwisseling. Leidraad vormen de vele vragen en ervaringsverhalen die ons bereiken. De komende periode staan de volgende workshops gepland:

"Een warm en gelijkwaardig contact met je kind"
"Vaders van de nieuwe tijd"
"Paranormale ervaringen van kinderen"

Zie onze website www.nieuwetijdskinderen.nl voor meer informatie en de actuele agenda.

 

Begeleidingstraject hoogsensitieve kinderen

Op twee Utrechtse basisscholen loopt momenteel een project over hoogsensitieve kinderen.
Met de leerlingen worden verschillende activiteiten ondernomen, waaronder kinderyoga en info-lessen rondom thema?s als: ?Wat voel ik eigenlijk??
Vanuit de ouders is vraag ontstaan naar een begeleidingstraject voor ouders/opvoeders van hoogsensitieve kinderen. De Stichting Nieuwetijdskinderen zal dit begeleidingstraject ontwikkelen en uitvoeren.
Het begeleidingstraject zal uit 6 bijeenkomsten bestaan op een locatie in of nabij de stad Utrecht. De bijeenkomsten worden geleid door Marianne Langemeijer en Robert de Klerk van de Stichting Nieuwetijdskinderen.
Op basis van de vragen en ervaringen van de deelnemende ouders/opvoeders wordt een programma op maat samengesteld.
Juist omdat de eigen vragen en ervaringen van ouders/opvoeders centraal staan bij het ontwikkelen van het begeleidingstraject, nodigen wij alle ge´nteresseerden van harte uit voor een informatiebijeenkomst met brainstormsessie.
Tijdens deze bijeenkomst wordt u ge´nformeerd over het begeleidingstraject. Ook vertellen wij u in het kort wat onze visie op hoogsensitiviteit is, en welke eisen dit stelt aan de opvoeding en begeleiding van kinderen.


De brainstormsessie is bedoeld om uw ervaringen, vragen en problemen te inventariseren. Het begeleidingstraject is namelijk geen ?standaardcursus? waarin een deskudige vertelt hoe u met uw kinderen moet omgaan, maar een interactief project waarin onderlinge uitwisseling en ervaringen uit de dagelijkse (gezins)praktijk centraal staan.

Praktische informatie

Datum: dinsdagavond 8 mei a.s. 
Tijd: van 20.00 uur tot 22.00
Locatie: in of nabij de stad Utrecht; de precieze locatie hangt af van het aantal inschrijvingen.
De introductiebijeenkomst is gratis toegankelijk.

Inschrijvingen graag vˇˇr 1 mei via workshops@nieuwetijdskinderen.nl

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u ook bellen met Marianne Langemeijer, telefoon 0342 462289. 

 

 


25 april 2007
Jan Kraak

 
Pagina Afdrukken
Terug naar boven